Danmarks største forlag er fortsat Gyldendal, der i 2024 tjente 22 millioner kroner efter skat.
Det fremgår af årsregnskabet 2024 for den børsnoterende forlagsgruppe.
I 2024-regnskabet steg omsætningen til næsten 723 millioner kroner.
Næstbedste resultat siden 2017
Overskuddet efter skat på 22,7 millioner kroner var Gyldendals næstbedste resultat siden 2017.
Dermed styrkede Gyldendal sin position inden for litteratur og læremidler, og forlaget var med til at sætte den litterær dagsorden og præge samfundsdebatten med en lang række nye titler.
Året endte bedre, end ledelsen forventede, og indtjeningsfremgangen nedbragte den rentebærende gæld og gav derved Gyldendal et større finansielt handlerum.
Den styrkede position udnyttede ledelsen til et opkøb af Strandberg Publishing, hvorved man udvidede inden for fondsstøttede kulturudgivelser, som ikke tidligere har været en del af forretningen.
Stadig Danmarks største forlag
Gyldendal A/S er børsnoteret og beskæftiger omkring 425 medarbejdere.
Gyldendal har en lang historie og en betydelig rolle på forlagsmarkedet. Virksomheden blev grundlagt i 1770 af Søren Gyldendal, da ordet blev givet frit.
Denne nyvundne ytringsfrihed blev anledning til at stifte Gyldendal og udgive frie ord, som siden har været kernen for forlaget.
Gyldendals forlagsvirksomhed er rettet mod henholdsvis det almene litteraturmarked og uddannelsessystemet. Gyldendal har hovedsæde i de historiske bygninger i Klareboderne i København. Gyldendal består af divisionerne Gyldendal Forlag, som udgiver bøger til det private marked, og Gyldendal Uddannelse, som leverer undervisningsmaterialer til alle uddannelsesniveauer.
Virksomheden skal oplyse, inspirere og underholde gennem litteratur & læremidler. Derfor ønsker Gyldendal at udbygge sin position som den førende udgiver af skøn- og faglitteratur for voksne og børn og af materialer til undervisning på alle niveauer.
I 2025 forventer Gyldendal en omsætning på ca. 730-755 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 30-40 mio. kr.