Cecilie Birkshøj

Cecilie Birkshøj

Cecilie er bogblogger og har sat sig i den varme stol for at besvare forfatterskabets spørgsmål.

Hvornår startede du med at blogge om litteratur?
Jeg startede med at blogge så småt om bøger for 4 år siden. Det var dog først et år senere, jeg valgte at dedikere min blog fuldt ud til litteratur.

Hvorfor blogger du?
Jeg blogger, fordi jeg ikke kan lade være. Det motiverer mig til at læse, og ikke mindst til at finde tiden til at fordybe mig i en bog midt i en hektisk hverdag, eftersom jeg udgiver ét indlæg om ugen.

Hvilke genrer anmelder du? 
Jeg anmelder egentlig lidt af det hele, eftersom jeg læser meget forskellige genre. Alt fra klassikere, de nyeste udgivelser til de bøger man læser i skolen. Jeg læser primært Young Adult og New Adult, men er ikke bange for at kaste mig ud i noget nyt.

Er der genrer du aldrig vil anmelde?
Nu skal man aldrig sige aldrig, men jeg bryder mig ikke rigtig om fantasy romaner, som ikke starter med “Harry Potter.” Derudover så er jeg ikke så stor en tilhænger af krimi-genren. Af samme grund er det to genre jeg sjældent anmelder, da jeg hellere vil skrive om de bøger jeg kan lide, frem for dem jeg ikke bryder mig om.

Hvilke bogtyper foretrækker du?
Jeg elsker at købe fysiske bøger, men da jeg ofte læser i mørke, under transport eller andre situationer, hvor en fysisk bog fylder meget eller risikerer at gå i stykker, så læser jeg ofte e-bøger, da disse er lettere at transportere på min telefon. Jeg har hørt tre lydbøger i hele mit liv. To af dem fordi jeg havde en hjernerystelse og ikke måtte læse. Åbenbart bliver jeg let distraheret, for lydbøger kan jeg aldrig følge med i.

Hvor mange timer læser du om ugen?
Alt mellem 0 og 70. Det kommer rigtig meget an på, hvad jeg ellers har af planer. Dog bestræber jeg mig på at læse en time eller to hver dag, selvom det ikke altid lykkedes.

Hvor mange bøger læser du om året?
Omkring 40.

Hvad er det bedste ved at være bogblogger?
Når man tjekker postkassen, og der er kommet bøger til anmeldelse. Det er som at få tilsendt en gave, da jeg nogle gange siger ja til en bog, flere måneder inden udgivelsen, og derfor når at glemme, at den skulle komme.

Hvad er det værste ved at være bogblogger?
De store bunker af bøger, som jeg har læst, skal læse, eller bare ikke har plads til på hylderne. Og så er det jo heller aldrig sjovt, at skulle skrive en dårlig anmeldelse.

Hvad er den største litterære oplevelse du har haft?
BogForum i 2016 var jeg ret starstrucked, da jeg mødte en del internationale forfattere, som signerede mine bøger. Jeg udvekslede endda mails med og interviewede Meredith Russo, hvilket var ret stort.

Hvem er din yndlingsforfatter?
Det skifter utroligt meget, og kommer fuldstændig an på mit humør. For tiden er jeg ret fascineret af Kathy Acker. Stephenie Meyer vil altid have en plads i mit hjerte, da jeg altid godt har kunne lide hendes knap så kendte udgivelser. Elle Kennedy, der også skriver under navnet Erin Watt, kan jeg heller ikke gå nok af for tiden. Som så mange andre er jeg også ret fascineret af Rupi Kaur og Colleen Hoover, for slet ikke at nævne John Green.

Hvilke tre bøger ville du tage med på en øde ø?
Beautiful Disaster af Jamie McGuire, The Passage af Justin Cronin og Som du ser mig af Cora Carmack. Dog burde jeg nok prioritere en bog med tips til at overleve på en øde ø, eftersom jeg aldrig var en god spejder.

Du kan følge Cecilie på bloggen www.birkshoej.com  eller via http://instagram.com/cilbirks og snapchat: cbirkshoj samt https://www.facebook.com/ThisIsCil/

Annoncer