Dagen

Følg med på en helt almindelig dag på et helt almindelig kontor.

Du får ærlighed, morgenhår og stavefejl – så er du advaret 🙂

08.02
Dagens første opkald. Praktikanten har firmatelefonen 22808032 (hvor alle kan ringe) og leder fortumlet efter ringetonen. Så er vi i gang.

08.05
Instagram tjekkes. Det kan gøres fra sengen, hvilket er praktisk. Gulvet virker koldt for praktikantens morgentrætte fusser.

08.33
Det blev en meget sen aften (og nat) på kontoret, så det er senere end normalt, da Praktikantens computer tændes og de første mails besvares.

08.37
Direktøren melder at han møder sent … han har haft nattevagten på kontoret og slukkede først 04.30.

08.44
står op til nyheden om at Kent Langkjærs Elektrochok har fået superflot anmeldelse af krimiormen. Det spreder god stemning – og så endda på bogens udgivelsesdag.

View this post on Instagram

ANMELDEREKSEMPLAR-NY ANMELDELSE Idag udkommer den fantastiske krimithriller "Elektrochok" skrevet af Kent Langkjær udgivet af @forfatterskabetdk Efterforskningsleder Torsten Lange er sygemeldt og behandles med elektrochok. Midt i serien af behandlinger mistænkes han for drabet på sin ekskone – journalisten Lena Lange. Torsten rejser tilbage til fødebyen Aalborg, og modvilligt må han selv undersøge sagen, selv om hukommelsen er svækket, og de psykiske problemer ulmer lige under overfladen. ”Elektrochok” er 2. bind i krimiserien med Torsten Lange i hovedrollen. Forfatteren Kent Langkjær har været ikke mindre end 9 år undervejs med dette 2. bind. Hans debut ”Deroute” udkom helt tilbage i 2011. Jeg har ikke læst ”Deroute” men det gør ikke spor for min oplevelse af dette 2. bind. 5 flotte roser til "Elektrochok". Læs min anmeldelse her: https://www.krimiormen.dk/445951103 Bogen kan købes her: https://www.forfatterskabet.dk/produkt/elektrochok/ #kentlangkjær #elektrochok #forfatterskabetdk #krimiserie #thriller #mord #aalborg #ålborg #mistænkt #engodkrimi #anmeldelser #anmeldereksemplar #bogblogger #bookstagram #bookheaven #krimiormen

A post shared by krimiormen (@krimiormen) on

08.48
Facebook driller. Det er øv at starte morgenen med tekniske problemer. Et opslag vil ikke som vi vil. Så der må graves i værktøjskassen med teknik – og tålmodighed.

09.19 
Så er der video på Instagram – point of no return. Direktøren sover stadig …

09.25
De første meldinger om Praktikantens vilde ide er lige kommet ind.
Forfatter Birgitte Abdel som har udgivet Kadaveret på klosterbakken og Fremmed fjende deler sine forventninger til ideen sådan her:

09.36
Praktikanten vækker den sovende søn.
En praktikant må kunne bære mange kasketter – en af dem er at være far for en søn, der helst vil sove til det bliver weekend … eller sommerferie.

09.44
Den skønne Karoline som er praktikantens allierede, bander så HØJT i det nordjyske at det kan høres helt til Odder:
læs: #€%//=# (sådan bander man i Anders And, så det vil jeg også) De 92 bøger fik i går nyt landingpage-design, men her til morgen driller facebook igen (#%”-%##), og hakker underkroppen af tvillingernes logo. Karolines tålmodighed og pedantiske pernittengryn-side er hårdt prøvet – de 92 sider må laves om … begynder med kaffe.

09.57
Dagens første to ordrer ekspederes fra vores webshop.
Begge kunder har lige sparet 50 kroner på Eletrochok og Knæk koden til glutenfrit brød
Det kan du også gøre ved at klikke på linket.

10.01
Praktikanten ånder lettet op. Nu har han sat en annonce ind for tilbud i shoppen.
Så kan det måske mildne Direktøren som er lige på trapperne …

10.15
Praktikanten har fundet den meeeeegeeet lange spade frem og planter to træer i Tanzania.
Digitalt aflad med et enkelt klik, når der sendes blomsterhilsner til to nye forfattere på forlaget: Kent Langkjær og William Goshawk er snart medejere af et lille træ i Afrika.

10.22
Direktøren har lige ringet … Praktikanten er indkaldt til samtale!

View this post on Instagram

Ballade på kontoret …

A post shared by forfatterskabet.dk (@forfatterskabetdk) on

10.31
Forlagets anden tvilling – den selvudråbte Økonomidirektør – tjekker gårsdagens salgstal hos DBK, der er landets største distributør af bøger. Der var et fint lille salg og nok så vigtigt ingen returbøger. I en coronakriseramt bogverden tæller hvert eneste salg. Økonomidirektørens bekymrede panderynker bliver en smule mindre.

10.44
Tvillingerne drikker aldrig kaffe, men pludselig høres lyden af en iskold dåsecola – forfattertvillingernes kryptonit.

10.58
Praktikanten giver klar besked til en påtrængende og insisterende telefonsælger. “Vi har de telefoner, vi skal bruge,” ville være det rette svar.

11.05
Økonomidirektøren hører de frygtede ord: “Chef, hvad er egentligt lige kontrolcifrene til firmakortet?”

11.32
Praktikanten trykker på “send-knappen” til dagens nyhedsbrev.

11.42
Direktøren skærper tonen overfor Praktikanten …

View this post on Instagram

Direktøren skærper tonen

A post shared by forfatterskabet.dk (@forfatterskabetdk) on

11.44 
Opdatering fra Karoline:
To timer er gået med at rykke rundt på tvillingelogoet, så ingen ben amputeres, når der skal laves opslag om forlagets bøger. Nok er hylderne fulde af krimier, men ligefrem afhuggede ben …

Gang på gang glædes hun over, hvor flot det ser ud på hjemmesiden, men skuffes når det testes på facebook.

Men NU … håbet vokser … NU ser det flot ud begge steder.

Den lille nordjyske hjælpefe er nervøs. De er så skrappe i Odder. Fredag efter fredag sender de billeder af kager, men aldrig er der kage til den lille hjælper.

Nu håber hun bare, de kan lide det nye design til landingsiderne. Hun synker en klump og trykker “send” med rystende hænder.

12.32
Krimimessen i Horsens lancerer konkurrence, hvor du kan vinde Herrens Hus – fjerde bind i serien om Manus Albino
Læs mere om konkurrencen lige her

12.44
Der høres et højt glædeshyl fra Karoline, og kragerne letter fra tagryggen af det lille hus.

111 følgere på Forlagets LinkedIn profil kan lyde som det rene ingenting. Men da den lille hjælpefe blev hyret for blot 5 måneder siden, var det med ordene: “Vi forventer bestemt, at du skaffer os mindst – og vi understreger MINDST – 500 nye følgere på LinkedIn inden sankthans. Ellers kan du glemme ALT om kage. Ja, faktisk kan du glemme ALT, for vi hugger hovedet af dig med en sylespids korrekturguide, hvis du skuffer os.”

Ordene sved, og de runger endnu som angstens klokker i hovedet på den lille hjælper. “Kun 389 mere,” mumler hun, og tørrer en af svedperlerne af panden. Det er jo trods alt en festdag.
Lyst til at hjælpe Karoline? Så følg os på LinkedIn lige her

13.16 
Direktørens tarme skriger på frokost. Selv ikke Praktikantens Playliste med firserpop kan overdøve sultens brøl.
Praktikanten foreslår at Direktøren betaler, men det bliver hånligt afvist.
“Nu har jeg valgt at vi har kontor i din lejlighed, så er det en selvfølge at du står for alt omkring lejemålet, herunder rengøring og kantinedrift.”
“Men firmaet betaler jo ikke noget for kontoret?”
“Enig,”
siger direktøren. “Og det skal der ikke ændres på midt i coronakrisen. Så hent nu noget frokost. Og husk kage – det er jo fredag!”

View this post on Instagram

Fredagskage

A post shared by forfatterskabet.dk (@forfatterskabetdk) on


13.58
Direktøren læner sig træt tilbage og kigger på sit ur.
“Det er på tide at kalde det en dag,” sukker han.
“Ja, men du har jo ikke noget ur på,” indvender Praktikanten. “Og klokken er ikke 14 endnu.”
“Hvis man er effektiv som jeg er, så kan nå en hel dags arbejde på to timer, inklusive frokostpausen. Det kunne du lære meget af.”
“Men …”
“Jeg må heller tage resten af kagen med,” affærdiger Direktøren og pakker hurtigt kagen ned i kassen igen. “Så kan du passende skrive på din tåbelige blog, at Direktøren HAR taget sin del af slæbet …”

14.32
Forlaget modtager første udkast til en ny thriller – som I godt kan glæde jer til.
En velskrevet og tankevækkende bog om mennesket fanget i en krig.
Et lille sneak peek kan ses her
Hele udkastet er sendt til forfatter, og så retter vi til i samarbejde med vores fantastisk dygtige grafiker
Du kan læse mere om forsider lige her

15.19
Den nysgerrige Økonomidirektør tjekker de digitale salgstal. Halvvejs inde i maj 2020 er ebogen Mord i Pillemark af Lene Jo Hursh Forlagets mest streamede. Og lydbogen af Spis dig fri af type 2 diabetes af Jane Kudsk ligger i forlagets top af lydbøger.

15.51

“Pyh, kunne de da ikke bare lade være med at skrive alle de bøger?” tænker den nordjyske hjælper i et svagt øjeblik af svimmel træthed.

Hun kaster et blik på sin skærm og må konstatere, at den ligner logistikken til en børnefødselsdag i svømmehallen – altså inden corona – den gang hvor der rent faktisk var børnefødselsdage og åbne svømmehaller, og hvor det krævede et mega, monster stort skema at huske, hvem der skulle svømme hvornår, og om der var nok paptallerkener og om ballonklovnen også skulle have is.

“Det havde altså været nemmere, hvis de ikke blev ved med at skrive alle de bøger,” hvisker hun musestille for sig selv.

”HVAD I ALVERDEN,” stemmen er brysk og ru som sandpapir men ikke til at tage fejl af. “TÆNKER DU KUN PÅ KAGE?”

”Nej, nej … jeg skal nok planlægge. Se selv. Jeg har lavet farvekoder og alt muligt. Og hvordan kan I dog høre mig, helt nede i Odder?”

”DET SKAL DU SLET IKKE BRYDE DIT LILLE HOVED MED. BARE VID, AT VI SER OG HØRER ALT. KOM SÅ IGANG! OG GLEM IKKE I MORGEN. I MORGEN SKAL DU PRÆSENTERE EN NY FORFATTER. SÆT VÆKKEURET TIDLIGT. SÆT DET MEGET, MEGET TIDLIGT!”

16.44
Praktikanten får mail fra en af forlagets nye forfatter. Der skal lige læses lidt korrektur og vejledes om retningslinjerne for formatering af dialog. Der er nemlig mange måder at håndtere dialog på. Vi har samlet lidt info her.

17.15
Vi hører næsten altid musik på kontoret – og som regel fra de glade firsere 🙂
Dette er en af favoritterne – og den spiller også en rolle i en kommende bog.

17.31
Karoline har lavet nyt videospot til bogen Og hun dansede og i den forbindelse tester vi en ny annonce lige her

18.11

Den nordjyske hjælper ligger på sofaen. Ganske mæt efter indtagelse af meget lækker kage og rørt til tårer. Tænk engang – de huskede mig – jeg fik også kage.

Præcis 17.03 ankom nemlig en voldsomt træt brevdue med en vældig kasse bundet om den lille ankel. At den ihærdige flyver havde klaret turen hele vejen fra Odder til Hjørring med så tung en last, kan muligvis undre, og at det stakkels dyr faldt død om på dørmåtten må naturligvis begrædes.

Men kagen var lækker.

20.53

Praktikanten og Økonomidirektøren på vej ud i den friske luft. En del af kontorets faste rutine er de daglige traveture for at holde det værste fysiske forfald fra fordøren.

21.19

Ultra kort evaluering af dagens indsats og dagens resultater. Praktikanten på Odder-kontoret beordres til at holde resten af dagen fri, mens Økonomidirektøren tager over. Nu skal der læses korrektur på en af sommerens udgivelser.

22.46

Dagens mest presserende arbejdsopgaver er omtrent overstået. En helt almindelig arbejdsdag med 12 timers indsats for Forlaget og forfatterne. Resten af denne fredag vil den ene halvdel af forfattertvillingerne tilbringe på Bornholm, hvor et blodbad venter … Midt i indespærringen flyver sindet med tankens hast til solskinsøen, hvor noget er helt galt. #Zombier #Bornholm #Horror #Humor #TeenageHormoner

Bornholm! Bornholm! Bornholm!
Du, min dejlige ferieø!
Bornholm! Bornholm! Bornholm!
Ved den herlige Østersø!
Badet i blod.

 

Annoncer