Ind eller ud af Afrika

Ind eller ud af Afrika

Da Kamilla og Mick rejser til Dar es Salaam i Tanzania, er det med eventyr i blodet og en klar forventning om, at noget nyt og spændende skal til at ske. Men er det altid godt at få, hvad man ønsker sig, eller vil der være en bagside af medaljen, hvad end man vælger?

Rammen i Ind eller ud af Afrika er expat-miljøet i Tanzania på godt og ondt. Vi følger Kamilla gennem hverdagslivets besværligheder med varme kølediske i supermarkederne, myremotorveje i køkkenerne og stærkt begrænsede udfoldelsesmuligheder i et land med lav sikkerhed. Hvem er man egentlig, når man pludselig ikke må få et arbejde? Og kan parforholdet klare, at rollerne ændrer sig så drastisk?
Undervejs i fortællingen observerer vi skæve kulturmøder, overraskes over barske realiteter og fortrylles af Tanzanias skønne natur.

 

Om forfatteren

Annette Høegh (f. 1957) boede i Dar es Salaam i Tanzania i perioden 2006-2009. Ind eller ud af Afrika er hendes debutroman. Bogen beskriver, hvordan livet former sig for en kvinde, der følger med sin ægtefælle ud i verden, for at leve som udstationeret i et udviklingsland.

 

Bogen i medierne:

”En velskrevet fortælling om livet som ægtefælle for en udstationeret i et udviklingsland.” Lektørudtalelse

⭐️⭐️⭐️⭐️ “I Ind eller ud af Afrika griber Annette Høegh fat i temaerne fra Karen Blixen. Bogen foregår i moderne tid med mange af de problemstillinger, der findes i den moderne verden; fattigdom, racisme, korruption og fremmedgørelse, og hun trækker på egne erfaringer fra tiden, hun tilbragte som expat i Dar es Salaam i Tanzania.  … At leve som expat i et så anderledes land er en oplevelse, der aldrig forlader en igen. Det er tydeligt, at en stor del af Annette Høeghs hjerte blev i Afrika, og det nyder man nu som læser godt af, når man får lov at leve det igennem hendes tekst. Myrerne på væggene og de varme yoghurter i kølediskene er en del af et liv, der er godt levet; om end fiktivt i Ind eller ud af Afrika, er der ingen tvivl om, at Høegh kender og elsker Afrika. Hun har genskabt den smukke verden og lader os se den gennem fiktive menneskers øjne, men det gør ikke det elskede Afrika mindre skønt.” Bogmarkedet.dk

Artikel i Nordsøposten.

“Kamilla oplever, at hun som medfølgende ægtefælle ikke har den store tiltrækning ved sociale sammenkomster, fordi dem der arbejder først og fremmest søger samtaler med andre der arbejder og dermed kan skabe kontakter. Hun lærer, hvordan en impala lyder, hvis der er en leopard i nærheden, og hvad der er nok så skræmmende: hun lærer at sige nej til tiggere.

Romanens force er beretningen om livet i Tanzania, bylivet i Dar es-Salaam og opstigningen på Kilmanjaro. Kamillas udvikling og hendes ægteskab er også et tema, men mindre interessant end de farverige beskrivelser af livet i Afrika.” Bogvægten.dk

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “Vi følger også den amerikanske expat Pamala, og det er et rigtigt godt valg at sætte de to kvinder op overfor hinanden. Det beskriver glimrende de forskellige tilgange og de vidt forskellige opfattelser af egne roller. Og vi indvies i landets store kontraster mellem overflod og fattigdom, mellem skønhed og slum (specielt scenen med børnehjemmet ramte altså lige i hjertekuglen). Og vi lærer, hvordan det kan være nødvendigt at navigere i et fremmed land, selvom det måske konflikter med egne overbevisninger. Ind eller ud af Afrika er en bog, der med stor fortællerglæde indvier læserne i et helt andet univers – og den er meget læseværdig.” Cats, Books & Coffee

 

 

KØB BOGEN HER

KØB BOGEN HOS FORLAGET

KØB BOGEN HOS SAXO

KØB BOGEN HOS PLUSBOG

KØB BOGEN HOS BOG & IDE

KØB BOGEN HOS WILLIAM DAM

KØB BOGEN HOS TALES.DK

 

KØB E-BOGEN HER

STREAM HOS MOFIBO

KØB E-BOGEN HOS FORLAGET

KØB E-BOGEN HOS SAXO

KØB E-BOGEN HOS PLUSBOG

KØB E-BOGEN HOS BOG & IDE

KØB E-BOGEN HOS TALES.DK

KØB E-BOGEN HOS WILLIAM DAM

STREAM HOS NEXTORY

STREAM HOS BOOKBEAT

STREAM HOS E-REOLEN

Annoncer

One Comment

  1. Pingback: Annette Høegh - FORFATTERSKABET.DK

Comments are closed.