Michelle Skytte Andersen

I januar debuterer Michelle med romanen “Hjertets fremmedgjorte kærlighed” på Forlaget Forfatterskabet.dk og i den anledning har vi bedt hende svare på spørgsmål om livet med ord.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har vel skrevet, siden jeg kunne stave mit første ord. Digte, romaner, noveller er jo ikke alene om at konstituere det at skrive. Når du skriver et ord, er du forfatter. Når du skriver et mere, er du forfatter i udvikling.

Hvorfor skriver du?

Som Michael Strunge ville have sagt: “Jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade være. Og jeg lader være, når jeg ikke kan.”

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg arbejder på en krimi, som kom ud af det blå.

Hvor mange bøger har du skrevet?

“Hjertets fremmedgjorte kærlighed” er min debut, men jeg har skrevet meget før det og meget efter.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Trykte bøger, naturligvis. Intet blåt lys, ingen stemme, der fortolker ordene for mig.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg ved ikke, om ordet “beundre” er det rigtige, men jeg ville til enhver tid nævne Michael Strunge, hvis nogen bad mig om at nævne en forfatter. Jeg kan godt lide dedikationen, vanviddet, der forenede ham og ordene.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Ingen. Så havde det jo ikke været min egen.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Ikke konkret. Til romaner kan jeg godt lide at sidde på en travl kaffebar. Til digte kan jeg godt lide at sidde oppe ved baren med en sjus ren whiskey på den ene side og en fadøl på den anden. Men det kommer sig ikke så nøje. Skal man, så skal man, som man siger 😉

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg venter vist. Intet var evigt, så jeg fæstner min lid til, at en skriveblokering også forsvinder.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Muligheden for at gøre lige, hvad der passer mig uden begrænsning. Jeg kan være vred, jeg kan være ked af det, jeg kan skælde ud, jeg kan sågar røve en bank. Det er en tilfredsstillelse, it keeps me sane.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

“Nå, så du vil gerne være forfatter?” Denne spørgende konstatering kan godt få mig til at rynke brynene en anelse. Hvornår er man ikke forfatter?

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

At det er okay, når noget ikke lykkes. Både første, anden, tredje og tiende gang. At det er okay at blive ked af det, men at det til gengæld ikke er okay at give op. I hvert fald ikke hvis dit største ønske er succes.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Vær modig.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Jeg kan findes på Instagram lige her
Der vil være opdateringer, sneak peeks, uddrag og alt muligt andet.

Annoncer