Pernille Rattleff

Pernille Rattleff (f. 1965) er uddannet cand.polit., men har også læst kommunikation og retorik. Pernille har en ph.d.-grad i uddannelsesvidenskab, og har siden 1997 forsket og undervist på danske universiteter. I dag arbejder Pernille som pædagogisk konsulent hos LearningLab DTU på Danmarks Tekniske Universitet.

Pernille udgiver kriminalromanen “Stedfortræderen – når skinnet bedrager” på Forlaget Forfatterskabet, og her giver hun sit bud på forfatterlivet.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har altid elsket at skrive og fortælle historier og har skrevet et væld af krimier. Stedfortræderen er den første bog, jeg har valgt at dele. Den er simpelthen for god til at ligge i min skuffe.

Hvorfor skriver du?

Fordi jeg ikke kan lade være. Jeg elsker at læse, især krimier, og jeg elsker at plotte og at skrive.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Min næste bog bliver bind 2 i serien om psykiater Julian Krause og den tavse morder. Det eneste, jeg kan afsløre lige nu, er, at Julian skal passe på sig selv. Alt er (bestemt) ikke, som det ser ud, for skinnet bedrager som bekendt.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Siden 1998 har jeg skrevet faglitteratur på både dansk og engelsk – om universitetsstuderendes læring og om universitetspædagogiske emner. Siden 2006 har jeg skrevet intet mindre end 12 skønlitterære historier, og nu var tiden inde til min skønlitterære debut med Stedfortræderen.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Det kommer an på situationen. Jeg foretrækker nok trykte bøger, men e-bøger er nemme og altid lige ved hånden. Og jeg glæder mig som et lille barn til, at Stedfortræderen kommer som lydbog i det nye år.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Stephen King – no doubt about it.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Hans Sherfigs ”Det forsømte forår”. I min optik er bogen et sandt mesterværk, som jeg aldrig bliver træt af at genlæse.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Mine børn synes nok, der er både besynderligt og noget rod, men inden jeg begynder min skrivning har jeg brug for at visualisere mit plot med (hvad der føles som) flere hundrede post-it’s, som jeg klistret op på plotboards, men også gennem hele huset. Kønt er det ikke, men det virker for mig.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Så trækker jeg på mit professionelle virke og fortæller mig selv det samme, som jeg fortæller mine studerende: Sæt et æggeur og arbejd i 25 minutter, hold pause i fem minutter og arbejd igen i 25 minutter. Det lyder tosset, men det hedder pomodoro-teknikken, og den virker – prøv det!

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At kunne skabe et univers, et farverigt persongalleri og et spændende (og ondt) plot.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Det værste er tvivlen og spørgsmålet om det, jeg skriver, er godt nok.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte?

At det ville lykkedes mig at få udgivet … på et tidspunkt.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Få dig en skrivegruppe, hvor I kan give hinanden feedback. Det er vigtigt – og en stor hjælp – at have gode mennesker omkring sig, som kan læse og hjælpe med plot og karakterer.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Du kan læse mere på www.pernillerattleff.dk

Du er også velkommen til at kontakte mig her

Annoncer