Don Rosa

donrosa
Udsnit af forside tegnet af Don Rosa. Udgivet af Egmont Serieforlaget.

Alle elsker Anders And. Også brødrene Ellemose, der ligesom de fleste andre knægte er opvokset på grøn sodavand og historier om den koleriske og uheldige and i matrostrøje.

Der var altid nogle særlige historier som skilte sig ud; men vi var for små til at genkende Carl Barks som andet end den gode tegner.  Når vi i voksenlivet snupper en tegneserie med i Kaptajn Nemos fantastiske bibliotek bliver det ikke den gamle mester Carl Barks, men derimod hans mest dedikerede fan i form af Don Rosa. Denne talentfulde serieskaber, som desværre er stoppet med at tegne grundet en øjensygdom, har lavet den i vores øjne bedste fortolkning af Joakim von And i serien Her er dit liv fra 1997

Hvis man kan lide intelligent og indsigtsfulde tegneserier, er der ingen vej udenom netop Don Rosa, som dedikerer alle sine værker til den største disney tegner nogensinde; Carl Barks.

Don Rosa er dog værd at læse, også uden kendskab til Andeby. Mange vil rynke på næsen af, at man som voksen læser om Onkel Joakim og hans vej til formuen i pengetanken. Vi indrømmer det gerne; også at vi blev rørt til tårer. Det er indsigtsfuld humor og masser af sidehandlinger. Vi letter på hatten for eleven, der blev lige så god som min mester. På visse punkter endda bedre.

Annoncer