Djævelens Hule

djaevelenshule
Fra det originale cover. Illustration Peder Bundgaard. Copyright Tellerup.dk

Alle kender Dennis Jürgensen. Ikke mindst for debutromanen Kærlighed Ved Første Hik, som også satte sit præg på vores teenagedrømme. Der var jo altid en Anja i folkeskolen, som man kunne drømme om at kysse lidt på. Men når vi skal vælge en favorit fra mesterens forfatterskab, falder valget alligevel naturligt på Djævelens Hule fra 1983.

Den er godt skrevet, stramt disponeret og naturligvis dejligt nørdet. Der er dømt nostalgi for alle pengene, når arkadespillet over dem alle, Djævelens Hule, skal besejres.

Den satte et mærkbart aftryk på vores teenageår, og så tåler den faktisk genlæsning, hvilket tyder på litterær kvalitet.

At vi letter på hatten for vores helt, ses tydeligst i vores egen serie om Rummets Detektiver, som er en hyldest til Dennis. Da lektørudtalelsen kom med ordene om, at det var et ”festfyrværkeri af en sci-fi serie” og at bogen”på helt fantastisk vis formår at indfange en særlig Jürgensensk tone”, var der ikke et øje tørt. Vi var pavestolte.

Og så var vi en anelse “star struck” da vi på krimimessen 2016 pænt stillede os i kø hos Dennis. Ikke for at få hans autograf, men for at overrække ham et eksemplar af Rummets Detektiver. Bogen er nemlig dedikeret til “Dennis Jürgensen – alle tiders heltemager”

Faktisk var jeg så star-struck at jeg glemte at få en selfie med forfatteren, som prægede vores barndom. Året efter opsøgte jeg atter Dennis på krimimessen og fortalte om mødet året før og min nervøsitet… og blev atter så befipset at jeg igen glemte at få et foto. 

Hvis nogen derude ikke har læst bogen endnu, skal du straks klikke forbi Tellerups hjemmeside Bogen fåes både trykt og som e-bog.

Følg vores serie om Rummets Detektiver

Og hvis du har lyst til at følge vores egen sci-fi serie som startede som en hyldest til Dennis, kan du klikke her

Annoncer