Josephine Baden Bøndergaard

Josephine Baden Bøndergaard

Josephine Baden Bøndergaard er aktuel med sin debutroman, Giftmorderen. Romanen er en krimi, som tager udgangspunkt i en verden, hun selv kender som intensivsygeplejerske. Giftmorderen er den første bog i en planlagt serie om politibetjenten Mia Lindholm.
Her kan du møde Josephine i vores forfatterportræt af hende.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har skrevet for sjov  længe, men jeg startede med at skrive intensivt i januar 2021. Jeg havde længe gået med nogle tanker og var startet så småt med skriveriet. På en skiferie havde jeg en drøm der passede lige ind i den historie jeg var ved at skrive. Jeg stod op og skrev ven ned imens jeg kunne huske den i detaljer. Da jeg efterfølgende kom hjem begyndte jeg mine videre skriverier. Det har så fortsat lige siden.

Hvorfor skriver du?

Jeg skriver fordi jeg kan lide det. Ikke for pengene eller berømmelse. Kun og alene fordi jeg kan lide det. Jeg finder ro og stor glæde i at gemme mig i min fantasiverden og håber at blive ved i mange år fremover.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg er i gang med bog nummer tre i serien om Mia Lindholm. Her bevæger jeg mig igennem hacking og energi i fremtiden hvilket er yderst spændende for mig.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Jeg har indtil nu kun udgivet en bog og det er “Giftmorderen”.
Jeg har herudover skrevet en ungdomsroman der handler om zombier, nummer to i serien om politikvinden Mia Lindholm  der hedder “Brændemærkeren” og en roman der hedder “En kvindes kamp for overlevelse”.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg foretrækker en trykt bog, men må indrømme at jeg mest benytter mig af lydbøger da jeg ofte mangler i timer i døgnet til at kunne sidde og hygge mig med en bog. Lydbogen kan jeg derimod tage med mig på eksempelvis hundeture.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Der er rigtig mange forfattere jeg beundre og det på tværs af de forskellige genrer. Jeg er dog særligt imponeret overimponeret over Tolkien der viser os Ringenes Herre-universet, Michael Katz-Krefeldt på krimiområdet og Peter Wohlleben der beskriver træernes hemmelige liv.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Slet ingen, men jeg elsker hunden der ligger ved mine fødder og min faste skriveplads ved bordet midt i stuen.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg har heldigvis ikke oplevet en, men jeg er sikker på at nogle ture i skoven vil kunne hjælpe.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Helt sikkert at kunne bestemme i sit eget univers. At kunne opfinde, tilføje og ændre personer og steder så de passer ind i ens fantasiverden er en stor gave. Derudover at kunne del den med andre.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

At der mangler timer i døgnet til at skrive.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

At udgivelsesprocessen er hård og at nåleøjet er lille. Derudover at man godt kan føle sig lidt sårbar når man skal blotte sin fantasiverden og tanker overfor andre.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Tro på dig selv, bliv ved og nyd det. Husk at du gør det for dig selv.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Du kan finde mig på Instagram her
Du kan finde mig på Facebook her
En hjemmeside er på vej 🙂
Hvorfor skal man vælge at læse din bog?
Man skal læse min bog hvis man er vild med krimigenren. Derudover tror jeg at mange sundhedspersonaler vil syntes at den er interessant ud fra et fagligt perspektiv.

Hvad får man ud af at læse den?

Bogen bevæger sig gennem flere forskellige problematikker. Det er lige fra mobning, uretfærdige beskyldninger, problemer med kolleger på arbejdspladsen og det der kan være svært for mange: at sige NEJ.

 

Giftmorderen

 

Annoncer