Nick Allan Pedersen

Nick Allan Pedersen er aktuel med romanen Sami og gudernes gåder, som er første bind i fantasy-fortællingen “Det som var før”.

Han er opvokset kristen religiøst, men har lagt troen bag sig i sit voksne liv. Hans baggrund blandet med studier i filosofi og interesse for mytologi og fortællingernes skabende kraft er smeltediglen for hans debutroman.

Her kan du møde ham i vores forfatterportræt af ham.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har skrevet så længe, jeg kan huske. Fra små historier i private notesbøger til artikler og digte for universitetsbladet Agenda. Min første roman, “Sami og Gudernes Gåder”, begyndte jeg på for fem år siden. Gennem adskillige omskrivninger og utallige online kurser og forelæsninger, har bogen udviklet sig betydeligt. Disse kurser hjalp mig med at undgå mange af de faldgruber, jeg først stødte på, såsom karakterudvikling, worldbuilding og plotudvikling.

Hvorfor skriver du?

Skriveprocessen handler for mig om at have noget på hjerte. Som barn søgte jeg ofte tilflugt i bibliotekernes hjørner, hvor jeg fortabte mig i værker af Dennis Jürgensen og andre forfattere. Den magiske oplevelse af at finde “Den uendelige historie” på mit skolebibliotek er noget, jeg ønsker at give videre gennem mine egne fortællinger. Historier giver livet mening. Det lyder måske skørt, men når jeg er stresset eller har det svært, er det ofte fordi jeg har oplevet noget, som mit hoved ikke kan sætte rigtigt sammen. Så hjælper det altid at tale det igennem med andre, og skabe en historie omkring det, der er sket. Giver historien mening og kan jeg tro på den, indfinder roen sig normalt altid igen.

På samme måde forsøger jeg, ved at skrive mine egne historier, at udviske plothuller i mit eget liv, og jeg håber, at de kan gøre det samme for andre. Derfor er der naturligvis også en del af mig, der skriver for anerkendelse – for at blive hørt og forstået.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg arbejder på fortsættelsen til “Sami og Gudernes Gåder”, som jeg forventer at færdiggøre næste år. Derudover er jeg i gang med en mere personlig og socialrealistisk skildring af opvækst og traumers effekt på det voksne liv.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger?

Helt klart trykte bøger. Der er noget særligt ved følelsen af at sidde med en fysisk bog. Selvom jeg har forsøgt at skifte til e-bøger, kræver det noget tilvænning, og jeg elsker stadig at have et rigtigt bibliotek derhjemme.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Det er svært at vælge én, da det har varieret gennem tiden. I mine universitetsår var jeg meget inspireret af Paul Auster, mens jeg i mine mere festlige perioder fandt inspiration hos Charles Bukowski og Hunter S. Thompson.

I de sidste år, hvor jeg har skrevet fantasy, har Kenneth Bøgh Andersen været en stor inspiration. Hvis jeg skal vælge én bog, der har haft en vedvarende betydning for mig, er det Michael Endes “Den Uendelige Historie”.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Igen må jeg sige ”Den Uendelige Historie” Ellers kunne det være “Sofies verden” for dens evne til at inspirere en hel generation til at interessere sig for filosofi. Eller klassikere som “Fagre nye verden” og “1984”, der stadig er utroligt relevante i dag.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg starter typisk med at læse i 10-20 minutter for at sætte min hjerne i gang. Jeg lytter ofte til instrumental musik eller meditativ musik for at fokusere, og nogle gange starter jeg med 10-15 minutters dybe åndedrætsøvelser for at rense tankerne.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg læser meget for at finde inspiration. Mine skriveblokeringer er ofte resultatet af selvkritik, så jeg bekæmper dem ved at træne, lytte til musik, eller blot skrive løs uden at bekymre mig om resultatet.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Når ordene flyder frit, og jeg bagefter kan se tilbage og være tilfreds med det, jeg har skrevet.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

De øjeblikke, hvor jeg stirrer på en blank skærm uden at kunne finde ordene, og tvivlen sniger sig ind.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Ingenting. For alle de erfaringer, jeg har gjort mig, har været nødvendige for min udvikling. Arbejdet er omfattende og fyldt med tvivl, men det er en del af rejsen.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Del dine skriverier med andre. Kritik og feedback er uvurderlige for at blive bedre. Jeg ville ønske, jeg havde været mere struktureret fra starten, men måske var det bare min vej.

 

For mere information kan du følge mig på Facebook: Nick A. Pedersen og Instagram: digglern. Min indbakke er også åben på  NickAllan@outlook.dk

 

Om bogen siger Nick:

Hvorfor skal man vælge at læse din bog?

Fordi den samler alt, jeg har læst og lært, og tager dig med på en unik rejse.

Hvad får man ud af at læse den?

Afhængig af, hvordan du læser den, kan den både underholde og inspirere til refleksion over identitet, tro og mening.

Hvem vil få mest ud af at læse den?

Alle fra 12 til 99 år. Teenagere kan spejle sig i protagonisternes oplevelser, men temaerne er universelle og relevante for alle aldre.

 

 

Læs mere om bogen her:

Sami og gudernes gåder

 

Annoncer