Patrick Leis

Patrick LeisPatrick Leis har vundet både EM og VM i body paint og illustreret mere end 200 bøger. Men han nøjes ikke med at male og tegne på papir og hud – han er også forfatter til en lang række bøger i forskellige genrer.

I denne uge har han fundet tid i en meget stram kalender til at svare på vores spørgsmål.

Hvor længe har du skrevet?
Det er vel blevet til nogle uger efterhånden… Eller måske måneder, nej år… *suk* Jeg har altid tegnet og en dag da jeg afleverede en stabel illustrationer til Gyldendal, spurgte de om jeg ikke havde lyst at lave en labyrintbog for dem. Den blev udgivet i 94, og på det tidspunkt var jeg samtidig ved at skrive på min første rigtige roman.

Hvornår blev din første bog udgivet?
Min første voksenroman “Bag masken” udgivet på forlaget Tellus i 1995. Jeg var ordblind og det var egentlig bare som protest jeg skrev den, så jeg sad i tre år og griflede 700 sider i hånden, før jeg fik en studerende til at renskrive den for mig.

Hvorfor skriver du?
Det gør jeg egentlig heller ikke. Jeg fortæller historier. Hvad enten det er via kunst, tegning eller ord, er det samme suppe. Selve tastearbejdet synes jeg er megakedeligt, og jeg prøver for det meste at lukke ørerne når en ny historie banker på og vil ud… De fleste gange lykkes det at holde døren lukket, men nogle gange braser historien ud gennem væggen og står så der midt i rummet med røde øjne og nedadgående mundvige og forlanger at blive skrevet og så må man jo modvilligt sætte sig til tastaturet.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?
Jeg er i gang med at omskrive og få genudgivet hele min zombieserie “Necrodemic”. Det er fem bind på cirka 2.000 sider, så det er lidt af et projekt at få det hele pakket sammen til en helhed, med nye illustrationer, nye afsnit og tekstopstramning… Den første nyudgivelse (Necropolis) kom sidste år, nr 2 Cartra Damnatorum er på trapperne og så kommer de tre sidste forhåbentlig samlet i 2018.
Derudover har jeg netop færdiggjort ungdomsgyseren “Halloweenhelvedet” og går og pusler med en historie om drømmevæsener. Den er begyndt at banke på, men endnu ikke revet væggen ned, så nu må vi se hvor insisterende den er…

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?
Afgjort, uden omsvøb og bestemt trykte bøger!
Der kommer aldrig strømsvigt eller mangler updates & plug-in i papirudgaver. Og det er sgu bare hyggeligere at bladre end at scrolle.
…Og jeg har aldrg været god til at lytte uden at svare igen.

Hvilken forfatter beundrer du mest?
Der er egentlig for mange til at nævne… Men faktisk er det mere de enkelte historier end personerne bag dem jeg er vild med. Jeg er egentlig totalt ligeglad med hvem der skriver og interesserer mig ikke for hvem de er. Hmm, faktisk har jeg kun læst een eneste biografi i mit liv (fordi der ikke var andet i sommerhuset jeg havde lånt) og jeg er også en smule tefalbelagt over for sladderblade og kendisprogrammer. Sorry, det er kun produktet der tæller.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?
Op. Tjek.
Kaffe. Tjek.
Smøger. Tjek.
Se om verden stadig befinder sig uden for vinduet. Tjek.
Overspringshandlinger. Tjek…
Hvordan kan jeg slippe for at åbne computeren? Fail.
I gang, modvilligt. Tjek.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?
Lever livet 🙂 Jeg nyder når jeg ikke har en historie stående og pruste arrigt inde i stuen, men desværre sker det alt for sjældent.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?
At man slipper for at gå på arbejde.

Hvad er det værste ved at være forfatter?
At man faktisk bare har fået et andet arbejde. Og at det er det ensommeste og dårligst betalte job på den vestlige halvkugle.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?
At bøgerne ikke skriver sig selv bare fordi man får en brandgod ide, men at det er lidt af en opgave at lave research og gennemgå produktet redaktionelt… Og at jeg havde tænkt på et pseudonym, for det med at skrive i forskellige genere forstår hverken læsere eller anmeldere.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?
Skriv hvis du ikke kan lade være… Ellers brug livet på at opleve, lege og rejse, og få en så spændende tilværelse at det ender med, at der er andre der vil skrive om DIG!

Hvis du vil vide mere om Patrick kan du lægge vejen forbi Facebook eller besøge en af hjemmesiderne patrickleishorror.dk eller patrickleisbodypaint.dk eller patrickleisairbrush.dk

Annoncer