Rejsen til jordens indre

Rejsen til jordens indre

Den franske forfatter Jules Verne (1828-1905) er verdensberømt for at skrive om rejser i verdensrummet, i luften og under vand, længe før det var teknisk muligt.

Blandt hans mange værker er Fem uger i Ballon (1863), Kaptajn Grants Børn (1868), En Verdensomsejling under Havet (1870), Jorden Rundt i 80 Dage (1873) og Den hemmelighedsfulde Ø (1875).

Rejsen til Jordens Indre

Denne uges lørdagslæsning er Rejsen til Jordens Indre (Voyage au centre de la Terre), som Jules Vernes oprindeligt skrev i 1864.

I bogen følger man blandt andre professor Lidenbrock, der rejser til Island med sin nevø, hvor de sammen med en islandsk guide prøver at rejse til jordens indre gennem en inaktiv vulkan.

Hændelserne udspiller sig i sommeren i 1863, og bogen er blevet filmatiseret flere gange, men vi foretrækker stadig læseoplevelsen.

Jules Verne er en af verdens mest oversatte forfattere, og hans store popularitet skyldes ikke mindst, at han som forfatter udnyttede den moderne videnskabs landvindinger og lod læseren udleve deres indre opdagelsesrejsende.

Vi dykker gerne ned i fortiden og opdager jordens indre i selskab med Jules Verne.

Annoncer