Tabita Aundal

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg begyndte at skrive allerede som barn. Lange fristile og små noveller. Da jeg blev teenager, skrev jeg romaner både på dansk og engelsk. Siden er det blevet til en del engelske romanmanuskripter og danske fantasyhistorier.

 

Hvorfor skriver du?

Fordi jeg ikke kan lade være. Det er min store passion. Nogle gange er det som om, ”my tongue is the pen of a ready writer”. Jeg ser historier allevegne. Det er gennem årene blevet til timevis af fortællinger til mine børn, hvor jeg bare digter løs. I mange år har jeg fortalt dem vores egen serie om ”Muse og Alfred” inden sengetid – mange af deres venner har fulgt med i denne serie.

 

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg er ved at skrive bog 2 i serien om Ildstenenes Hemmelighed og Den Virkelige Verden.

 

Hvor mange bøger har du skrevet? 

Jeg har mange manuskripter liggende og udkommer med den danske fantasyroman, Ildstenenes Hemmelighed – Mysteriet om Den Virkelige Verden i juli 2020. Det er første bog i serien.

Derudover har jeg arbejdet som journalist og PR-konsulent og har skrevet en del artikler, portrætter osv. til danske aviser og magasiner.

 

 


Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Personligt elsker jeg en trykt bog. Der er noget helt særligt ved at have bogen i hånden, høre papirerne knitre, når man bladrer og dufte tryksværten. Jeg kan også godt lide at lave noter i nogle af mine bøger eller understregninger. Hvis jeg ikke kan vente på en bog fra USA, kan jeg godt finde på at købe den elektronisk.

Jeg synes, det er vigtigt at bøger udkommer både fysisk og elektronisk, så man imødekommer hele læserpublikummet. Mennesker er jo forskellige, og en historie skal fortælles til så mange som muligt. Så det er godt, vi har flere kanaler i dag.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Uh, jeg har flere forfattere, som jeg godt kan lide. Men min yndlingsforfatter er nok Kimberley Comeaux.

 

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Texas Belles af Kimberley Comeaux.

 

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Egentlig ikke. Når inspirationen kommer, skriver jeg. Nogle gange vågner jeg om natten og har næste kapitel i hovedet. Så står jeg op og skriver det. Andre gange ser jeg scenerne som en film, der bliver afspillet. Så smider jeg, hvad jeg har i hænderne og sætter mig ved min bærbare computer og skriver.

 

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Hmm, den har jeg hørt om, men jeg oplever den faktisk ikke. Det er nok fordi, at jeg kun skriver, når inspirationen slår gnister og tænder historien.

 

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Helt klart at tage læseren med ind i en fortælling, som får tid og sted til at forsvinde, indtil man når sidste side.

Det er spændingen ved at skabe historiens univers, plot og i det hele taget at sammensætte de forskellige karakterer. Jeg forsvinder ofte selv ind i historierne og opdager ikke, at timerne er fløjet, mens jeg har skrevet. 

 

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Når man bliver afbrudt midt i et skriveflow, fordi klokken er så mange, at man er nødt til at gå i seng. Eller man ikke kan nå mere, fordi der er andre ting, som kræver ens tid. Man skal lære at balancere sin trang til at skrive med sit hverdagsliv, så der er tid til det hele.

 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Hvordan man sætter brødteksten op til tryk. Man kan spare mange timer, når man ved, hvordan fx dialoger og afsnit skal stå. Derudover kan man stirre sig blind på bestemte formuleringer, som man ubevidst gentager for ofte.

 

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Lad ikke frygten for fiasko dikterer dine drømme. Man er ikke en fiasko, fordi man begår fejl. Man er først en fiasko, det øjeblik man giver op og aldrig gør et forsøg.

Vær ydmyg og tag imod konstruktiv kritik, så bliver man bedre til at skrive.

 

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? 

Facebook kan man følge mig på Tabita Aundal Boligstylist.

Jeg har også en forfatterside ved navn Ildstenenes hemmelighedFacebook.

Min LinkedIn profil hedder, Tabita Aundal.

Derudover kan man også besøge min hjemmeside: www.tabita-aundal.dk vedrørende boligstyling, eller man kan følge med i serien, Ildstenenes Hemmelighed på: www.ildsteneneshemmelighed.dk.

Jeg kan kontaktes på info@tabita-aundal.dk.

Annoncer