Trine Linde

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har altid elsket det skrevne ord, og det skrevne ord har altid været en forlængelse af mig selv.

I starten af mine tyvere rejste jeg meget rundt i verden, og her mødte jeg så mange utrolig spændende mennesker, at jeg var nødt til at begynde at skrive. Jeg tror, jeg har skrevet omkring 20 dagbøger i den periode. Jeg brugte dagbøgerne til at bearbejde det, jeg oplevede, kigge indad, såvel som at nedskrive de ting jeg så og lærte undervejs. Det var her, jeg oplevede, hvor stor en personlig styrke det er at kunne skrive.

Hvorfor skriver du?

Skrivning er min kreative åre. Jeg er ikke specielt god til farvesammensætninger, musik eller kunst. Men når jeg skriver, oplever jeg kreativiteten flyde, og det er en af de mest fantastiske følelser der findes.

Hvilken bog arbejder du på i øjeblikket?

Jeg har skrevet lidt på en ungdomsnovelle. Udover det, er jeg ved at lægge sidste hånd på tre eventyr til børn.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Jeg har digtet mange sjove eventyr igennem årene, som jeg har fortalt mundtligt til både små og større børnegrupper. Jeg har altid elsket at fortælle historier, men det er først for få år tilbage, at jeg begyndte at nedskrive nogle af dem. I alt har jeg skrevet 4 bøger, men det er kun ”Som perler på en snor”, som er blevet udgivet.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger?

100% trykte bøger. Der er en helt særlig spænding og autentisitet over at holde en bog af papir og blæk mellem hænderne. Jeg synes, bøger er smukke, og for mig symboliserer de liv og fred, når de står der på lange rækker i en bogreol.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg elsker Mary Oliver. Hun levede af at gå rundt ude i naturen og nedskrive det, hun så, og de små åbenbaringer, som fulgte med, når øjets opfattelse blev omformuleret til ord. Hun var meget skarp i sin poesi og filosoferende på en let og munter måde.

Hvilken bog ville du selv helst have skrevet?

Det må være ”Eat, pray and love” af Elizabeth Gilbert. Det er en bog, jeg ret godt kan identificere mig med. Bogen handler om at turde være modig, give slip, tage livet ind og udvikle sig. Elizabeth Gilbert skriver fantastisk. Hun undersøger alt og er fint detaljeret i sine beskrivelser. Hun fortæller sin egen historie, hvilket jeg elsker, på en måde hvor hun blander humor med viden og filosofi.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Ikke rigtigt. Men jeg snakker altid med min bog, mens jeg skriver den, og så tror jeg tit, at jeg sidder og danser lidt på stolen, fordi jeg ikke har tid til at gå på toilettet.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Så giver jeg op, lægger det hele væk, går en tur, smider mig på sofaen sammen med mine børn, hygger mig og glemmer alt om bogen. Næste dag forsøger jeg igen. Hvis jeg stadigvæk har min skriveblokering, så giver jeg op igen. I løbet af en skrivefase giver jeg op 100-vis af gange. At give op er så naturlig en del af min proces, at den ikke er spor skræmmende. Jeg ved jo, at i sidste ende, så bliver bogen alligevel færdig, fordi jeg vil.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At få lov til at udleve sin kreativitet, og så er det et kæmpe privilegium, som jeg aldrig i mit liv vil tage for givet, når andre (helt frivilligt) vil læse min bog.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Det er lidt ambivalent, for selvom jeg elsker at udvikle mig i skriveprocessen, så kan det også være udfordrende at være tilfreds. Mine kvaler er, at jeg føler, der altid er en masse som kunne strammes op eller luges ud i. En færdig bog er som et stilstandsbillede, mens jeg hele tiden udvikler mig, mens jeg skriver, og sproget og udtrykket i mig vil altid være i konstant forandring.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg ville ønske, jeg havde lyttet lidt bedre efter i dansktimerne, når vi skulle lære grammatik og diktat.

Hvilket råd vil du give til kommende forfattere?

Skriv, hvis det er det, som gør dig glad. Andres mening er ikke så vigtig. Folk reflekterer sig selv i dine ord. De kan støde eller glæde. Men du skal glæde dig over dig selv og dine ord.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Min instagram @forfatter_linde er altid et godt sted at finde mig.

Annoncer