Bjarne Heckmann

Hvornår startede du med at skrive?

Meget sent i livet. Eneste stil jeg kan huske, som blev skrevet med energi og glæde, var en skolestil over Ernest Hemingways, Den gamle mand og havet, hvor mandens kamp fascinerede mig.
Men jeg har altid haft en god fantasi og fortalt rigtig mange fortællinger til familiens børn, som jo elsker dramatiske historier om skattejagt og kampe mod fremstormende fjender.

Hvorfor skriver du?

Det sker, når jeg føler, fortællingen gerne vil skrives. Selve skriveprocessen falder mig ikke speciel nem, så jeg har det rigtigt godt, når jeg efter mange omskrivninger endelig finder det for mig rigtige udtryk. Det er virkeligt på en anden måde, når historien nedfældes, end når den tænkes. Det skrevne ord binder på en helt speciel måde.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg er lige blevet færdig med min debutroman, som har taget mig et år at færdiggøre. Den har ligget som et skuffeprojekt i rigtig mange år. Jeg er rigtig glad for romanen, og at have haft stædigheden og energien til en færdiggørelse. Andre må så bedømme, om det var umagen værd!

Har puslet med en tanke om en novellesamling, men tankerne er ikke nedskrevet i skrivende stund.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Jeg har i rigtig mange år fotograferet, når jeg har haft tid. Det er en dejlig følelse at være i naturen eller på gåture og finde gode motiver. Jeg producerede selv en børnebilledbog for et par år tilbage med egne billeder fra Zoologisk Have, med en lille humoristisk tekst ud for hvert billede. Lærte hvad tidsforbrug er, samt hvad det koster at virkeliggøre en bog. Udgangspunktet var: hvor svært kan det være, lidt billeder og en smule tekst! Jeg blev hurtigt klogere og har nu stor respekt for alt det som hører med til en længere skriveproces.

 

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Den trykte bog! Der er jeg nok lidt gammeldags. Helt fra mine unge dage har jeg følt, det var helt specielt at besøge en boghandel for at finde en god bog, for efterfølgende at sidde i en god stol og læse mig ind i en forfatterens fortælling. Men jeg kan helt klart se fordele i både e-bøger og lydbøger, de har begge stærke sider, også nu hvor de er blevet meget mere tilgængelige på de mange brugerflader, der eksisterer.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Åh, den er svær, ingen nævnt ingen glemt! Både humor og alvor. Mark Twain, Karen Blixen, Leif Panduro, Klaus Rifbjerg og mange andre gode forfattere. Mit problem har været, at jeg i mit job som økonom har skulle læse bunker af faglitteratur herunder lovgivning mm, så jeg har et efterslæb med hensyn til læsning af skønlitteratur. Det prøver jeg nu, så godt jeg kan, at indhente.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

John Steinbecks; Mus og Mænd.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

At jeg har alt på plads, så intet pludselig kan forstyrre: En kande kaffe samt et vognlæs peanuts til pauserne!

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Hvis det er slemt, så går jeg en tur.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det at kunne tage sig selv med ud på en ukendt tur, som helt sikkert vil udfordre med mange ændringer hen ad vejen. Man lærer også sig selv at kende på en anden måde. Det ene øjeblik føler man, at have fat i noget enestående for i næste øjeblik, at ville slette hele kapitler som håbløse.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Det ikke med det samme at kunne formulere en tekst, som indeholder alt det, man ser for sit indre blik og som dermed udløser, de til tider, endeløse omskrivninger.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Måske et par gode og praktiske råd fra folk med erfaring. Men jeg tror forfatterens lod, er som med erfaringen med livet, det kan kun læres hen ad vejen med de bump der kommer. Der er ingen genveje.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Forsøg at finde, og vedbliv med at skrive i din egen stil.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? 

Facebook

LinkedIn

www.youreyes1.com

www.updatevision.dk

bjarneheckmann@gmail.com

Annoncer