M. S. Brandenborg

Mia Maria Seberg Brandenborg har en kandidatgrad i jura fra Aalborg Universitet og beskæftiger sig til dagligt med den almindelige advokatgerning.

Hun bruger en anseelig del af sin fritid på at forfatte fiktionsprosa og poesi. Snart er hun aktuel med novellesamlingen “Symptomer”, der udkommer på Forlaget Forfatterskabet.dk

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har skrevet små fortællinger, lige siden jeg lærte at skrive. Forinden da tegnede jeg dem eller fortalte historierne til mine yngre søskende.

Hvorfor skriver du?

Jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade være og fordi jeg føler mig frigjort, når jeg skriver. Tankerne får frit spil, og det har en utrolig terapeutisk effekt, der for mig kan udløse både grin, gråd, forelskelse og dyb alvor. Hvis der går for lang tid, så føles det som om, at ordene ophober sig indeni mit hoved, og presser på for at komme ud og blive fortalt.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg er i gang med at skrive min første roman. Den skildrer en ung mands liv, efter han bliver vidne til en voldsom hændelse under sin pilgrimsrejse til Rom. Hændelsen ændrer hele hans livsopfattelse og hans syn på sig selv.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Jeg har kun skrevet én bog indtil videre, og det er min novellesamling, “Symptomer”.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg foretrækker helt sikkert trykte bøger. Der er noget magisk over at se de mangfoldige, farverige fortællinger linet op på boghylderne samt at mærke bogens tyngde og omslag, når man sidder med den.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg er stor fan af den japanske forfatter, Haruki Murakami. Han er en sand magiker og jeg elsker, hvordan han udfordrer sine læsere med sin beundringsværdige fantasi og med sin evne til at balancere realismen over for det groteske.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Åh, det er svært at vælge, for der er skrevet så mange fantastiske bøger, men som en ægte håbløs romantiker må jeg sige “Jane Eyre” skarpt forfulgt af “Wuthering Heights”. Smukke, eftertænksomme og stærke historier, som fortsætter med at bevæge sine læsere flere hundrede år efter og som danner et udødeligt eftermæle. Dét er da den største bedrift, en forfatter og en bog kan opnå.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg kan rigtig godt lide at høre musik inden jeg skriver, så jeg virkelig kan komme i kontakt med de følelser, der knytter sig an til ordene. Musikken skal passe til den stemning jeg ønsker at få frem på papiret, hvad enten den er sørgmodig, faretruende, sprudlende eller romantisk.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Når jeg oplever en skriveblokering, så er det ofte fordi jeg begynder at tænke negative tanker omkring min fortælling; eksempelvis at den er for dårlig til at blive læst af andre end mig selv. Her hjælper det for mig, at jeg lægger fortællingen lidt på hylden, gerne en dag eller to, og så tager den frem igen med nye, positive briller på.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det bedste ved at være forfatter er at blive læst og at vide, at ens ord måske bevæger og inspirerer andre. Det er en fantastisk følelse.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Det værste ved at være forfatter er usikkerheden. Følelsen af, at ens inderste tanker og små fantasifostre blottes så uforbeholdent samt frygten for, at de ikke får en positiv modtagelse.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Det har jeg lidt svært ved at svare på, synes jeg… Jeg er jo dårligt nok forfatter endnu… 😅

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Tro på jer selv; alle historier er værd at fortælle!

Hvor kan jeg læse mere om dig?

Du kan finde mig på www.msbrandenborg.dk
Du kan følge mig på Facebook
Du kan følge mig på Instagram

Annoncer