Dorthe Juul-Pedersen

 

 

Her kan du møde Dorthe Juul-Pedersen i vores forfatterportræt af hende, i forbindelse med udgivelsen af hendes bog En magisk rejse.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har altid skrevet. Dagbøger og lange stile. Da jeg var ung drømte jeg om at blive journalist. Har altid elsket bøger. Tænkt at jeg engang skulle skrive en bog. Nu forstår jeg at jeg, når jeg skriver, åbner op for en side i mig som giver mig en dyb indre tilfredsstillelse og forståelse for hvem jeg er. 

Hvorfor skriver du?

Jeg skriver fordi jeg ikke kan lade være. Det er som om at jeg går ind i en dyb indre kommunikation med mig selv når jeg skriver. 

At skrive skaber nye forståelser af mig selv og hvorfor jeg er her. 

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg er lige udkommet med En Magisk Rejse, en vej gennem stress. De sidste 2,5 år har jeg skrevet på efterfølgeren. Vejen fra at være syg med stress til at træde ind i et helt nyt univers. Både arbejdsmæssigt og som menneske. De to år jeg tager uddannelsen til MANU:vision kropsterapeut og forstår at jeg skal slippe kontrollen i mit liv. 

I min sommerferie vil jeg gennemlæse de fire dagbøger jeg har skrevet fra perioden og mærke om der er en bog nr 2. 

Hvor mange bøger har du skrevet? 

Jeg har aldrig tidligere udgivet en bog. At udgive denne første bog er en livsdrøm der går i opfyldelse. 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg er meget stor fan af lydbøger. Det er en meget dejlig måde at blive beriget med ny viden på. Men jeg foretrækker stadig den fysiske bog. At sidde med den i hænderne. Mærke den. 

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg er meget glad for at læse bøger der beriger mit liv. Kristoffer Glavind Kjær skriver nogle fantastiske bøger om vores krop og hvordan vi forstår livet gennem kroppen. 

Caroline Myss har været en stor inspiration for mig ifm med tilblivelsen af min egen bog. 

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Ærligt. Min egen. Jeg forstår godt spørgsmålet. Men alle der har skrevet en bog har jo skrevet den fra deres sjæl. Jeg skriver fra min. Derfor er min egen bog den jeg helst selv ville skrive. 

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg kan godt lide at sidde et sted hvor der er ro. Stilhed og skønhed giver mig ro til at fordybe mig i at skrive. Jeg bærer altid min armbånd i bjergkrystal og rosenkvarts. 

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg bruger mine sølvkæder med enten bjergkrystal eller rosenkvarts. Går en tur. Bevæger mig i naturen. Laver noget helt andet. Mediterer. Slipper det jeg sidder med. 

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At jeg kan arbejde hvor som helst når som helst. At jeg kan skrive ting ned der kommer til mig når de gør. Frihed. 

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Usikkerheden ift at skrive meget personligt har været en arbejdsproces for mig. Vil nok altid være det i momenter. Jeg øver mig i at lande i at jeg gerne må skrive det jeg føler for. 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg ville ønske jeg havde vidst noget mere om opsætning af bogen og alle de meget tidskrævende processer der er forbundet med at gøre et manuskript til en bog. Mit håb er at mine nye erfaringer kan gøre processen med den næste bog, nemmere. 

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Skriv. Skriv fra dit hjerte og lad intet stoppe dig. 

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? 

Facebook

Instagram

Facebook gruppe

Hvorfor skal man vælge at læse din bog?

Jeg kan anbefale alle at læse min bog hvis de på en eller anden måde er kollideret med livet og leder efter vej. Hvis du leder efter en vej videre i livet, der er din helt egen kan du få inspiration ved at læse min bog. 

Hvad får man ud af at læse den?

Mit håb og mit ønske for alle der læser min bog er at det åbner deres øjne for at helbredelse i livet kan se ud på mange forskellige måder og at vi alle sidder med sandheden om vores vej. 

At min bog skaber håb et sted hvor livet måske ikke er så lyst og håbefuldt. 

At alle forstå at de også kan skabe og begive sig ud på deres Magiske Rejse. 

Hvem vil få mest ud af at læse den?

Alle der føler sig kaldet til at sadle om i livet. Alle der på en eller anden måde er kollideret med livet og har svært ved at finde vej. 

Alle der søger et nyt og kærligt blik på sig selv. 

Alle der ønsker at være langt mere selvkærlige. 

 

Læs mere om En magisk rejse her

En magisk rejse

Annoncer