Lise Hansen

Her kan du møde Lise Hansen, som har skrevet bogen Brænd igennem med professionelle præstentationer.

Lise Hansen har en kandidatgrad i Interpersonel Kommunikation. Passionen for kommunikation og interaktion mellem mennesker har altid optaget hende.

Hun har en udpræget forståelse for signalværdier i budskaber og deres effekt i både det sagte og det usagte. Hendes store ekspertise i public speaking og kommunikationstræning til erhvervslivet har været et naturligt afsæt for hendes soloselvstændige karriere siden 2012.

Kunderne er politikere, ministerier, kommuner og virksomheder som Pfizer, Novo Nordisk, Lantmännen, MSD, Grundfos, Novozymes og Tryg.

Hvornår startede du med at skrive, og hvorfor skriver du?

Denne bog har jeg skrevet, fordi min måde at arbejde med præsentationsteknik på, er anderledes end andres måde at arbejde med det på.

Den gængse opfattelse er, at du skal være motiveret og engageret, når du taler foran andre. For så brænder du automatisk igennem med budskabet. Det er sandt i nogle tilfælde. Typisk i de tilfælde, hvor taleren er så privilegeret, at han/hun lever af at tale foran andre. Lever af at tale om et emne, som han/hun virkelig er passioneret omkring.

Men hvad skal du gøre, hvis du ikke brænder for emnet, har sovet dårligt, eller ikke kan lide at tale foran andre? Og alligevel har det som en del af dit job, at du engang imellem skal præsentere noget – kan du så ikke brænde igennem med budskabet?

Selvfølgelig kan du det.

Men du skal have en klar viden om, hvilke redskaber du kan trække op af din kommunikative værktøjskasse, som kan styrke din gennemslagskraft og hjælpe dig med at levere effektive og overbevisende præsentationer hver gang.

Den vinkel på præsentationsteknik arbejder jeg ud fra hver eneste dag, og jeg har hjulpet rigtigt mange mennesker i mål på den måde.

Jeg har skrevet bogen, fordi jeg ved, at der sidder tusindevis af mennesker derude, som blot har det som en del af sit job, at de en gang imellem skal præsentere noget. De lever ikke af at være professionelle formidlere. Der kan være tale om en, der skal præsentere et nyt IT system, en der skal præsentere en ny strategi, en der skal præsentere et budget for næste kvartal. Altså et budskab, der bare skal formidles videre, om man kan lide det eller ej. Og et budskab der i sin essens ikke er særligt sexet.

Alle de mennesker kan sagtens lære at brænde igennem med budskabet. De kan sagtens have stærk gennemslagskraft som formidlere. Og i bogen lærer jeg dem, hvordan de kan gribe det an.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg arbejder allerede på noteplan på en bog, som jeg i tankerne kalder for ”Karismatisk Kommunikation”. Den skal have sit udgangspunkt i en anden kontekst end formidlersituationen.

Jeg forestiller mig, at den skal handle om karismatisk mødeledelse, forhandlinger og andre 1:1 situationer.

Og så leger jeg med tanken om at knytte den op på de mest kendte personprofiler, for at slå fast at alle typer kan være karismatiske. Også her eksisterer en bred opfattelse af, at kun vise typer (typisk de ekstroverte personligheder) er karismatiske. Men det er en sandhed med modifikationer. I mit arbejde har jeg også set mange eksempler på det stik modsatte og at en meget introvert personlighed kan være meget karismatisk.

Derfor vil jeg gerne dæmme op for en anderledes vinkel på persontyperne sammenholdt med karismatisk kommunikation.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

For mig skal skriveprocessen helst planlægges. Jeg er desvære ikke én af dem, der blot kan skrive en halv time her og en halv time der. Jeg planlægger hele dage og helst flere dage i træk hvor jeg har blokeret min kalender til kun at skrive. Og så slukker jeg for telefon, mails og andre forstyrrende elementer, låser dåren og lukker mig inde på mit kontor.

Popcorn te, de brune lakridskonfekter og Rittersport med nougat – så er jeg kørende.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

De dage hvor jeg ikke skal skrive, får jeg ind imellem en idé til en vinkel, et eksempel eller andet. Jeg forsøger at være konsekvent med at indtale lydbeskeder på mobilen diktafon, for at huske idéerne. Når jeg oplever at gå i stå i min skrivning, går jeg ud af min hule og lytter beskederne igennem. Det hjælper som regel på at få tankerne på gled igen i forhold til at skrive videre.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Processen med at udgive sin første bog har været utrolig lærerig fra dag ét. Jeg troede, at når jeg havde afleveret siderne til forlaget, så var mit arbejde gjort. Det var det ikke, skal jeg hilse og sige. Der er mange, mange processer efter at siderne er afleveret. Selv om min redaktør havde forsøgt at fortælle mig, at der ville være forskellige processer hen mod trykning og udgivelse, ville jeg gerne have vidst lidt mere detaljeret, hvad man kan forvente sig.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Hvorfor skal man vælge at læse din bog?

Bogen ”Brænd igennem med Professionelle Præsentationer” er svaret på hvordan du brænder igennem med budskabet og leverer effektive og overbevisende præsentationer – også når du ikke nødvendigvis brænder for det, du skal tale om.

Den er lavet som en opslagsbog, hvor du kan slå ned i præcis det emne, som du har behov for hjælp til.

Hvem vil få mest ud af at læse den?

Hvis du holder præsentationer en gang imellem, f.eks. i forbindelse med dit job, og du ikke altid synes, at det går lige godt, eller at du kæmper med nerverne eller med manglende gennemslagskraft, så finder du en masse løsninger i denne bog. Løsninger der kan hjælpe dig med at få lavet en plan for, hvad du skal være opmærksom på at øve dig i, når du holder præsentationer. Løsninger som vi hjælpe dig til at blive den taler du altid har drømt om at være.

 

Læs mere om Brænd igennem med Professionelle Præsentationer her.

Brænd igennem med professionelle præsentationer

 

 

 

Annoncer