Elsebeth Egholm

Elsebeth EgholmHendes bøger læses i oplag på millioner, og hun har skabt en af de største danske krimisuccesser med TV-serien Dicte.

Elsebeth Egholm blev født 17. september 1960 og er opvokset i Aarhus, hvor hun stadig bor.

Hun blev student fra Statsgymnasiet i Hasle og læste efterfølgende musikvidenskab ved Aarhus Universitet og ved Det Jyske Musikkonservatorium. Hun skiftede dog til journalistikken, og blev i 1989 journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Som nyuddannet blev hun bagsideredaktør ved Berlingske Tidende.

Egholm debuterede i 1999 med De frie kvinders klub og har siden udgivet en lang række bøger.

Kendt for Dicte

Hun er især kendt for romanerne med journalisten Dicte Svendsen som den nysgerrige amatørdetektiv, der skaber komplikationer for politiets efterforskning. Første bind om Dicte Svendsen, Skjulte fejl og mangler, udkom i 2001, og i 2015 udkom Dødvægt som bind nummer 9 i denne serie.

Med Tre hundes nat fra 2011 og De dødes sjæles nat fra 2012 har forfatteren udgivet endnu to bøger, hvor Dictes søn, Peter Boutrup, er hovedperson, mens både Boutrup og Dicte Svendsen i Eget ansvar fra 2013 spiller hovedrollerne.

Elsebeth Egholm er blandt Danmarks mest læste forfattere, og hendes forfatterskab er solgt til udgivelse i blandt andet Sverige, Norge, Holland, Italien, Frankrig og England.

Hun er kendt og anerkendt for at tilføre krimigenren en psykologisk dybde og roses for hendes evne til at veksle mellem skildringer af livsstil og parforholdet og udviklingen af selve krimiplottet.

I 2017 udgav hun “Jeg finder dig altid”, der er den første bog i en planlagt serie med en ny hovedperson, Rinka, der lider af ansigtsblindhed.

Udgivelser af Egholm

De frie kvinders klub, 1999
Sirocco, 2000
Opium, 2001
Skjulte fejl og mangler, 2002 (Dicte 1)
Selvrisiko, 2004 (Dicte 2)
Personskade, 2005 (Dicte 3)
Nærmest pårørende, 2006 (Dicte 4)
Liv og legeme, 2008 (Dicte 5)
Vold og magt, 2009 (Dicte 6)
Tre hundes nat, 2011 (Peter Boutrup 1 – Dicte’s søn)
De dødes sjæles nat, 2012 (Peter Boutrup – Dicte’s søn)
Eget Ansvar, 2013 (Dicte 7)
Kød og blod, 2014 (Dicte 8)
Dødvægt, 2015 (Dicte 9)
Jeg finder dig altid, 2017

Også forfatter af TV-serier

Elsebeth Eghom har ikke kun skrevet bøger men også skrevet og udviklet to TV-serier.

Den som dræber er en dansk krimi-dramaserie, som blev udviklet og skrevet i samarbejde med Stefan Jaworski. Serien omhandler en specialenhed hos Københavns Politi, der opklarer mord, begået af seriemordere. Serien er på ti afsnit, og en fortsættelse af serien i form af en spillefilm med undertitlen Fortidens skygge fik premiere i marts 2012.

Sæson 1 af TV2s populære serie DICTE er baseret på Elsebeth Egholms seks første romaner om Dicte Svendsen. Sæson 2 og 3 tager udgangspunkt i universet, men disse afsnit er dog ikke skrevet af Elsebeth Egholm.

Præcise salgstal for hendes forfatterskab kendes ikke, men hun har solgt langt over 1 million eksemplarer.

Annoncer