Eydis Dali

Eydis Dali udkommer med en bog på vores forlag. I den forbindelse har vi bedt hende fortælle lidt om sig selv.

Hvor længe har du skrevet?
Det har aldrig ligget i kortene, at jeg skulle skrive en bog, men jeg har tidligere leget lidt med ordene, primært på engelsk. Jeg er ret vild med det engelske sprog og husker tilbage til skoletiden hvor den engelske stil var en opgave jeg løste med begejstring og fornøjelse. Det var det chokerende stalkingforløb, som er årsagen til, at jeg for alvor begyndte at skrive.

Hvornår blev din første bog udgivet?
Aug/sep. 2018. Det bliver fantastisk at sidde med den i hånden, og så håber jeg bare, at den vil leve op til sit formål, som er at hjælpe bare én anden stalkingudsat. Men jeg håber også at unge mennesker vil læse den, så de vil genkende problematikken såfremt de skulle møde den i løbet af deres liv.

Hvorfor skriver du?
Jeg har skrevet denne bog for at sprede kendskabet til stalking. Jeg har oplevet, at når jeg skriver så øger det min bevidsthed og det har også en healende effekt på mig, så jeg vil helt klart fortsatte med at skrive.

 

 

Hvilken bog arbejde du på lige nu?
Lige nu skriver jeg videre på sammen emne, da historien udvikler sig hele tiden, jeg er kommet i kontakt med andre kvinder som er blevet stalket af sammen mand, måske det også bliver til en bog en dag. Herudover er jeg i gang med at skrive et filmmanuskript, da jeg gerne vil filmatisere stalkingen. Især manipulationen er svær at forklare med ord, så jeg vil forsøge at vise det i nogle scener.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?
Jeg foretrækker trykte bøger. Men jeg læser også e-bøger og benytter mig af lydbøger. Det er hyggeligt at sidde med en trykt bog i hånden og så er man ikke afhængig af teknologien og strøm. Når jeg læser en e-bog som virkelig gør en forskel hos mig, så vil jeg altid efterfølgende købe den i trykt form også. Lydbøger er skønne at gå tur med.

Hvilken forfatter beundrer du mest?
Forfattertvillingerne Søren og Morten er fantastiske med ord. Når jeg køber en bog, kigger jeg mere efter emnet frem for forfatteren. Eckhart Tolle er en forfatter som jeg læser, fordi han har en viden som jeg gerne vil have.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?
Jeg går altid en tur i skoven om morgenen med min morgenkaffe inden jeg begynder at skrive. Og ja, det gør jeg også om vinteren i overtræksbukser, hue osv.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering
Jeg er endnu ikke blevet ramt af skriveblokering, men skulle jeg møde den en dag, ville jeg skrive noget andet, f.eks. min tanker og følelser om dagen i går, gå en tur eller lave noget helt tredje.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?
Det bedste ved at være forfatter er alenetiden, stilheden og hele processen med at skrive, redigere, research, og alt det andet som forfatterskabet indeholder.

Hvad er det værste ved at være forfatter?
Det værste er nok de øjeblikke hvor jeg har fået mere end nok af min egen tekst og man har lyst til kassere det hele. Heldigvis er det sjældne øjeblikke, og de går ret hurtigt over.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?
Jeg er faktisk glad for at jeg ikke vidste ret meget inden jeg startede, fordi så var jeg måske ikke kommet i gang?

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?
Bare gå i gang, skriv, skriv, skriv og tænk på alt det andet som det kommer undervejs. Og husk at, det at slette linjer og afsnit også er en del af skriveprocessen.

Bogen udkom 31. august 2018 og kan købes hos forlaget her

Du kan også købe bogen hos Plusbog.dk her

Og hos Arnold Busck her

Læs mere om Eydis:

Eydis på Linkedin

Eydis på Facebook

Eydis på Instagram

Artikel i Alt for damerne

Interview i Go aften Danmark (TV2 Play)

Annoncer