Finanskrisen

Den økonomiske verdensorden er rystet og milliarder af dollar, pund, euro og kroner er forsvundet i den blå luft.

Flere års eufori på både aktiemarkedet og boligmarkedet er blevet til konkurser, betalingsstandsninger, tvangsauktioner, usælgelige boliger og nærmest værdiløse aktier.

Finanskrisen er beretningen om de stærkt risikable subprimelån på det amerikanske boligmarked, der bragte verdens finansielle system på randen af kollaps. Det er fortællingen om den danske bankkrise med Roskilde Bank, EBH Bank, bankTrelleborg og et boligmarked ude af kontrol.

Og om de nyriges klub, hvor milliardformuerne forsvandt hos Peter Forchhammer, Erik Damgaard, Steen Bryde og Steen Gude. Og om den islandske gejserøkonomi og en ny punkteret it-boble.

Finanskrisen fortæller om højtlønnede bankdirektører og kyniske spekulanter, der har set fondsbørsen som et økonomisk tagselvbord.

Finanskrisen præsenterer den historiske baggrund for de stadig mere voldsomme udsving i det finansielle system og forklarer, hvorfor aktiemarkedet ikke fungerer.

Finanskrisen er historien om menneskelig forblændelse, irrationelle investorer, flokmentalitet og grådighed, som gang på gang har skabt finansielle bobler, der uundgåeligt brister.

Bogen henvender sig til enhver, der har mærket finanskrisen – som forbruger, boligejer, aktionær eller pensionsopsparer.

Bogen udkommer 12. marts 2009.

Forfatteren Søren Ellemose har fulgt koncernen siden 1988 og skrevet anmelderroste bøger om A.P. Møller-Mærsk, FLSmidth, Dansk Supermarked samt Østasiatisk Kompagni.

Fakta
Finanskrisen – forblændelse, forglemmelse og forgældelse
Af Søren Ellemose
276 sider
Udkom torsdag den 12. marts 2009
Forlaget Documentas

Køb bogen her

Annoncer