Hr. Møller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 13. juli 2008 fyldte Mærsk Mc-Kinney Møller 95 år. Samtidig er de sidste træk i det årelange generationsskifte for A.P. Møller-Mærsk A/S nu tilendebragt.

Denne udgave af årets gang på Esplanaden ser tilbage på Hr. Møllers liv og virke, hvor skibsrederen fortsat er aktiv som bestyrelsesformand i Almenfonden og følger virksomheden tæt.

I juni 2008 var det præcis 80 år siden det første linieskib sejlede til USA fra Fjernøsten og startede Maersk Line. Jubilæumsåret blev en prøvelse for containerforretningen, der måtte igennem en gennemgribende omstrukturering med afskedigelse af 3.000 ansatte og en uhørt åben krig på ord mellem den nye ledelse og den gamle garde.

Bogen ser også på 175 år med bjergnings- og bugseringsselskabet Svitzer, der ikke blot er det ældste rederi i koncernen, men også det største målt på antallet af enheder.

Bogen afdækker tillige den milliardstore satsning på havneterminalerne i APM Terminals som mere og mere ligner ikke blot et økonomisk guldæg, men en strategisk genistreg i fremtidens transportmarked. Det samme gælder for de togselskaber, som koncernen er ved at opbygge.

Den 5. november 2008 er det præcis 1 år siden, at Jess Søderberg blev afløst af Nils Smedegaard Andersen i koncernchefstolen for Danmarks største virksomhed. På de 12 måneder er Nils Smedegaard Andersen trådt i karakter, har sat et nyt hold, forbedret indtjeningen og øget informationen yderligere.

Endelig ser vi på de økonomiske resultater og aktiekursens udvikling.

Udgivelsen henvender sig til alle med interesse for Danmarks største virksomhed, ikke mindst aktionærer og både nuværende og tidligere ansatte.

Forfatteren Søren Ellemose har fulgt koncernen siden 1988 og skrevet anmelderroste bøger om A.P. Møller-Mærsk, FLSmidth, Dansk Supermarked samt Østasiatisk Kompagni.

Annoncer