I love mondays!

I love mondays

Ja, jeg ved godt det er kontroversielt. For mandag morgen plejer at være ugens mindst elskede. Dagen, hvor en ny uge på slagmarken truer forude. Hvor vækkeuret pinefuldt minder dig om, at du heller ikke fik hvilet ordentligt ud i denne omgang.

For mange er mandag dagen, hvor næste oase knap kan skimtes i horisonten. Hvor forrige uges forglemmelser og udskydelser pludselig vender tilbage med fuld kraft. Fordi indbakken ikke på magisk vis tømte sig selv, mens du holdt fri. Fordi dine deadlines ikke blev sat på pause, mens du trak stikket. Men tværtimod rykkede to dage tættere på, mens du legede med ungerne, klippede hæk eller forsvandt i slikskålen sammen kæresten eller Vild med dans.

Og så ligger mandagen på lur. Med fornyet kraft venter den på at sætte tænderne i dit trætte kød. Og holde fast i struben, indtil klokken ringer ud til fyraften fredag. Uendeligt langt borte i fremtiden.

“Mandag er noget man overstår. Overkommer. Udholder.”

Sådan har jeg tænkt utallige gange. Mens jeg lovede mig selv at gå tidligt i seng, så tirsdag ikke blev så forfærdelig.

Jeg er stadig træt. Men det sidste års tid har jeg været glad for mandagen. Fordi jeg elsker alle dage. Hver ugedag er god. Fordi jeg selv bestemmer over mit liv. Lige siden jeg tog beslutningen om at få fuld tid på forfatterskabet og skabe mit eget job. Min egen hverdag.

Med friheden kom ikke færre timer. Tværtimod. Min arbejdsuge er ofte på 100 timer. Så jeg er stadig træt. Men jeg elsker det, jeg laver.

Jeg elsker alle dage. Også mandage.

Særligt når man en helt almindelig mandag kan sende en bog til korrekturlæser, en manuskriptvurdering til en forfatterspire, en forside til grafiker, invitationer til reception og tilbud til ny forfatter om udgivelse på vores forlag.

Så er mandage altså ikke så slemme 🙂

Annoncer