Ida Rørbæk

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg startede, da jeg var omkring en 13-14 år. Det var for det meste noveller dengang. De romaner, jeg skrev, endte altid kun med at være på nogle få sider, så jeg kunne ikke få det til at hænge sammen.

 

Hvorfor skriver du?

Fordi det gør mig glad. Jeg kan gå en hel arbejdsdag og tænke over, hvad der nu skal ske med mine karakterer, og så, når jeg endelig får fri, kan jeg komme hjem og skrive det ned på computeren.

 

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Den hedder Stærkere end tro og er en historie fra 1940’erne

 

Hvor mange bøger har du skrevet?

Du har altid et valg er en første bog, jeg har skrevet. Jeg har dog skrevet en masse noveller til skolen og til min familie.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Helt klart trykte. Jeg har altid elsket at læse, og det føles bare ikke rigtigt som at læse, hvis jeg sidder med en computer/telefon og læser på den. Også på grund af duften af bog, specielt en meget gammel eller en meget ny bog.

 

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Der er mange forskellige, jeg elsker, og som jeg også selv er inspireret af. Og for at være ærlig, har jeg faktisk også ”lånt” materiale fra en, fordi hun skriver så fantastisk godt.

Så: Rainbow Rowell, J.K Rowling, John Stephens, Stephenie Meyer, Stephanie Perkins, Lauren Kate, Rachel Caine, Cassandra Clare.

 

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

En bog, der har gjort stor indflydelse. En, der har fået en til at tænke over noget bestemt eller selve plottet. Personligt har jeg selv tænkt meget over bøger, der skildrer sygdom og død, som fx En flænge i himlen.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Nej, det tror jeg egentlig ikke, medmindre det, at jeg hører meget musik, når jeg skriver, er et ritual. Jeg hører meget soundtracks fra film og serier og andre gange bare fra nogle playlister fra YouTube

 

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg plejer at gå en tur, tænker handlingen igennem og kommer nogle gange frem til en løsning. Andre gange kan jeg have brug for en pause, og så nogle dage efter kan jeg se med friske øjne på det hele. Mine skriveblokeringer sker nogle gange, fordi jeg har stirret mig træt, har for mange ideer omkring handlingen eller personernes udvikling.

 

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At kunne finde på historier, der (måske) kan ændre folks syn på tilværelsen, det er i hvert fald mit mål at nå en dag. Jeg er der ikke endnu, men jeg håber at kunne udfordre en enkelt persons meninger.

 

Hvad er det værste ved at være forfatter?

At jeg ikke ved, om folk vil læse det jeg skriver. Som forfatter er man jo gladest, når folk vil læse ens værker. Så uvisheden er helt klart sværest for mig

 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Hvor meget arbejde der egentlig ligger i at kunne udgive en bog. Det er en langvarig proces, som man i sidste ende er glad for at have gennemgået. Når man ser tilbage på ens arbejde og hårde slid, er bogens udgivelse det hele værd.

 

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Skriv, for alt er muligt. Og ikke giv op med skrivningen, bare fordi du har en skriveblokering. Tag en pause, og kom tilbage til computeren/hæftet.

 

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Jeg er på facebook og Instagram

Annoncer