Kent Langkjær

Fotograf: Lars V. Andersen

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg fik ambitionen om at skrive ved årtusindskiftet. Jeg var en engageret læser af krimi- og spændingsgenren og læste stort set alt, jeg kunne få fingrene i. Meget var godt og andet knap så godt. Og især den sidste kategori af bøger gav mig ideen om, at jeg også kunne skrive, og da i hvert fald bedre end de knap så gode bøger.

En meget naiv tanke, men den fik mig i gang.

Hvorfor skriver du?

Som læser nød jeg det alternative univers, som bøgerne skabte. Det var og er jeg fascineret af. Som forfatter får man mulighed for a lege Gud og skabe et univers. For mit vedkommende ikke på 7 dage, men nok mere omkring 7 år.

Senere i mit forfatterskab, er det især undersøgelsen af menneskets karakter, der interesserer mig. Hvad sker der med mennesker under pres. Når skallen af det civiliserede krakelerer. Hvad kommer der så frem?   

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Der er to typer af forfattere. Der er planlæggere, og så er der dem, der drives af en umiddelbar inspiration. Jeg er en planlægger. Det betyder, at jeg lige nu er i planlægningsfasen. Hvad skal der ske efter Elektrochok?

Det betyder, at jeg laver notater omkring potentielle hændelser og forviklinger. Når jeg har nok ideer, så skriver jeg en synopsis.

Hvor mange bøger har du skrevet? 

Elektrochok er min anden krimithriller. Den første hedder Deroute, og er den først i serien. Elektrochok er en selvstændig fortsættelse.

Jeg har som amatørforfatter skrevet et kapitel af en lille krimi med titlen I Skyggen af Horsens, som udkom i forbindelse med krimimessen i 2007. Det var et projekt under ledelse af Steen Langstrup

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor? 

Jeg foretrækker trykte bøger. Det gør en forskel at sidde med bogen i hånden og fysisk at kunne bladre i den. Det betyder ikke, at de andre udgaver ikke fungerer, men de gør noget andet. 

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg finder stor inspiration i Jo Nesbø, Michael Connelly og Elmore Leonard. De fastholder min glæde ved læsning, og som forfatter beundrer jeg deres evne til henholdsvis at lave komplekse plots med gennemgående temaer, og til at holde fokus på at forfatte levende dialoger.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Panserhjerte af Jo Nesbø, fordi den har alt det, jeg nyder ved en god krimithriller

 

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Hvis det er et ritual, så er det noget med en kande kaffe, men det kan også være en overspringshandling. Det er svært at skrive, og som med løb, så nyder jeg det mest bagefter.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Idet jeg er en planlæggende forfatter, så oplever jeg ikke skriveblokering. Ikke endnu i hvert fald. Når jeg har skrevet en tilfredsstillende synopsis, laver jeg et udkast til alle scener i bogen. Det er mellem 90-100 scener.

Herefter begynder jeg at skrive. På den måde ved jeg altid, hvad jeg skal i gang med. Jeg skriver scenerne kronologisk.

Scenerne er ikke beskrevet i detaljer, så måske skriveblokeringen kan ramme mig, men jeg har endnu ikke oplevet det.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

 At jeg kan skabe et univers og undersøge forskellige personligheder.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Det værste er, antallet af gange jeg skal læse mit eget manuskript. Det er svært at bevare koncentrationen om en scene, man har læst rigtig mange gange.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg ville gerne have vidst, at det var så komplekst. På den anden side ville det nok have afholdt mig fra at prøve, og så ville jeg ikke skulle skrive disse linjer. Det er fordelen ved uvidenhed.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Læs litteratur om håndværket. Der er både et par danske udgivelser, blandt andet tvillingernes egen bog om emnet, samt mange engelske udgivelser. Uden perspektiver og værktøj herfra, var jeg sandsynligvis ikke udkommet.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? 

Du kan finde mere viden om mig og udgivelserne:

Facebook

Instagram 

Og naturligvis på forlagets hjemmeside her

Annoncer