Krøjgaard & Jensby

Krøjgaard & Jensby

En helt ny forfatterduo har set dagens lys. Og vi er stolte over at have Krøjgaard & Jensby med på vores forlag.
Her kan du læse mere om Anne Krøjgaard og Louise Jensby.

Anne Krøjgaard & Louise Jensby

Anne Krøjgaard (f.1976) har en baggrund som journalist og er indehaver af sit eget kommunikationsbureau, NewsRoom. Her er Louise Jensby (f. 1982) ansat som tekstforfatter, om end hun er uddannet historiker.

Hvornår startede I med at skrive?

Vi har begge digtet historier så langt tilbage i vores barndom, vi kan huske, og har begge i mange år drømt om at udgive bøger. Anne udgav sin første egentlige bog i 1998, mens Louise debuterede som forfatter i 2022.

Hvorfor skriver I?

Fordi vi ikke kan lade være! Vi er så fyldt med historier og idéer, at vi er nødt til at få dem ud. Og det allerfedeste er jo, hvis man kan give historierne liv i en bog og dermed dele dem med andre.

Hvilken bog arbejder I på lige nu?

Vi er i fuld gang med at lægge sidste hånd på en skønlitterær bog om Hatshepsut, mens vi netop har sat sidste punktum i anden del af vores Helena Holm-mysterier. Vi går nu ind i redigeringsfasen i begge bøger, mens vi er begyndt at plotte nummer tre i Helena Holm-serien.

Hvor mange bøger har I skrevet?

Vi har indtil videre udgivet én fælles bog, men to mere er skrevet færdige og forventes udgivet i år. Tilsammen har vi skrevet eller medvirket i ni publikationer. Louise udkommer desuden med sin egen bog, Slangens Grav, til november i år.

Foretrækker I trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Louise foretrækker en fysisk bog, fordi det betyder noget at kunne føle, dufte og orientere sig i bogen. Anne læser alt – og altid på alle platforme. Når hænderne eller øjnene er beskæftiget, er det lydbøger – e-bøger er med på farten. Men favoritterne bliver altid købt som fysiske bøger.

Hvilken forfatter beundrer I mest?

For Louise står Dan Brown og Stuart Turton øverst på listen, mens Anne er vild med Tolkien og Guy Gavriel Kay. JK Rowling har en stor stjerne hos begge, både for Harry Potter og for Strike-krimierne.

Har I et særligt ritual før/mens I skriver?

Nej, men vi nyder at sidde og plotte sammen. Og så gør det da ikke noget, der er chokolade eller kage inden for rækkevidde.

Hvad gør I, hvis I oplever en skriveblokering?

Vi bruger meget hinanden, både i vores soloprojekter og vores fælles bøger. Når man har en at spare med – grine, hygge og snakke med – glider alting bare nemmere.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det er fascinerende at se de verdener og karakterer, man har skabt, få liv. Og så er det fedt at underholde og drage folk ind i sin fantasi og lade den få lang snor. Og så bliver man bare så glad af at skrive.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

At der ikke er nok timer i døgnet, når der er så mange historier at fortælle – og læse.

Hvad ville I ønske, I havde vidst, før I begyndte som forfattere?

At man kan gå en anden vej end den slagne og samarbejde med medudgiverforlag, som Forfatterskabet, og faktisk nå i mål med sin drøm på kort tid. Vi er nok ikke typerne, der har bildt os selv ind, at det er hverken nemt at skrive eller få udgivet en bog.

Hvilke råd vil I give til en kommende forfatter?

Skriv! Hvis du har lysten og brænder for det, så skriv.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om jer?

Vi er begge på Facebook og LinkedIn, lige som man kan læse mere på NewsRooms hjemmeside.

Hvorfor skal man vælge at læse jeres bog?

Fordi man både kan blive underholdt og blive klogere. Og fordi den tager udgangspunkt i virkelige fund og begivenheder, som vi brygger et lag spænding ovenpå. Så hvis ellers man er til spænding, gåder og hæsblæsende handling, er Helena Holm-mysterierne et godt bud.

Læs mere om Jagten på Judaskoden her

 

Annoncer