Lars Elkjær

Forfatter Lars Elkjær har skrevet og udgivet bogen “Kannibalens spor” på Forlaget Forfatterskabet.dk. Læs interviewet med ham her.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg startede med at skrive starten på en krimi for 25 år siden. Den blev skrinlagt, og for tre år siden skrev jeg en børnebog, som jeg snart vil finde frem fra skrivebordsskuffen og finpudse. For to år siden begyndte jeg at skrive for alvor og min første krimi blev til. Jeg er ikke en skabsskriver, der har nørklet med at skrive digte, dagbøger eller andet i det skjulte.

Hvorfor skriver du?

Jeg elsker at komme på gode idéer og skabe en fortælling ud fra det. Efter min første krimi, kan jeg slet ikke lade være. Jeg får et ”kick” ud af hvert et øjeblik, jeg skriver. Derudover ønsker jeg også en anerkendelse af mit forfatterskab i form af et godt salgstal og tilbagevendende læsere.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg arbejder på 2’eren i min krimiserie. Plot og struktur er på plads og jeg har skrevet tre kapitler. Og har det overordnede plot og en plan på plads til de resterende bøger.

Hvor mange bøger har du skrevet? (Også hvis du har udgivet sammen med andre, f.eks. antologier eller andet)

”Kannibalens Spor” er den første, der bliver udgivet.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Hver ting sin charme. Jeg udgiver alle tre typer, men jeg læser kun trykte bøger. Jeg elsker at læse, og så er der noget magisk ved at have en fysisk bog i hånden papir, omslag, lugten, oplevelsen der ligger forude og venter.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Uha, det er faktisk så godt som umuligt at nævne en enkelt. Jeg er meget alsidig og holder af mange forskellige genrer og forfattere. Med armen vredet om på ryggen vil jeg sige Sjøwall og Wahløø. Men mange andre forfattere har givet mig lige så gode læseoplevelser.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Trilogien Ringenes Herre. Tænk at skabe et så fortryllende og gennemført univers, som giver millioner af læsere en unik læseoplevelse, som de aldrig glemmer.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg har et bedetæppe, som jeg breder ud inden jeg starter og så lægger jeg en bundt pengesedler, som jeg beder til….  Nej, jeg har ingen ritualer. Jeg skriver på alle tider af døgnet og hvor der er plads. Jeg er ikke typen, der er fastlagt på noget bestemt.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Det må jeg svare på den dag, det måske sker. Indtil videre sprøjter der bogstaver ud fra tastaturet i en lind strøm, fra jeg starter til jeg stopper. Men skulle det ske, tror jeg, at jeg vil tvinge mig selv til at sætte mig og skrive, uanset hvor ringe det er. Og så bare blive ved.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Den energi det giver at skrive, researche, idéudvikle og snakke med folk om mit skriveprojekt. Den energi er altså ret vild. Samtidig laver jeg noget, jeg er fuldstændig bidt af – hvor fedt er det ikke lige?

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Ventetiden på om bogen sælger godt og om andre synes at bogen er lige så fantastisk, som man selv synes.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Det må blive noget mere om udgivelsesprocessen. Jeg er ikke den, der er bedst til at vente. Jeg vil gerne handle.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Forbered dig godt på hvad det kræver at skrive en bog. Og lad dig aldrig slå ud af andres vurderinger. Men forbered dig på at skrive første udkast om og lave en million rettelser.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Forfatter Lars Elkjær på Facebook og Instagram

 

 

Læs mere om “Kannibalens spor” her:

“Kannibalens spor” – klik her

Annoncer