Det knuste kompas

Det knuste kompas

Det knuste kompas

Magtens grådighed lever i bedste velgående i London i starten af 1900-tallet.

Landets nye premierminister, Lord Parnell, ser sin nye velgører Lord Spencer som en åben pengepung, men hvad er motiverne til at finansiere premierministerens private udskejelser?

Den anerkendte journalist Peter Martin, hvis meritter bygger på opdigtede artikler, vil for en gangs skyld lave journalistik bygget på sandheden.

Men kan han afsløre den korrupte premierminister, når hans bedste kort på hånden er en enfoldig, dyslektisk bogholder?

Peter Martin vil med alle midler finde sandheden om premierministeren og mystiske Lord Spencer med de skjulte motiver.

 

Om forfatteren

Kåre Donskov Nielsen (f. 1983) er cand.med. og debuterer med Det knuste kompas, der er første del af en historie om magt, grådighed, sandhed og triste skæbner.

 

Bogen i medierne

Omtale i Bogmarkedet

“Der er drama, korruption og magt, samtidig med en masse menneskers skæbne som krydses sammen.” Louise Nielsen, Instagram

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “Super spændende bog.” Silje Karlson, Bog & Idé

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “Vi har her en veloplagt roman om intriger, begær og magt i London i begyndelsen af 1900-tallet. Vi møder Lord Parnell, der ved en studehandel bliver premiereminister, selv om hans fremmeste egenskab er fråds og overforbrug. Det bliver til alt held, og mærkeligt nok, financieret af den gavmilde Lord Spencer, der for sin part er ekspert i at omgive sig med nyttige idioter.
Havemanden bliver ophøjet til bogholder til trods for, at han ikke kan stave til sit eget navn, men hvad skal man også med bogstaver, når man blot skal regne tal sammen! Hvad ligger det bag?
Noget er i gære. Kompasset står på grådighed, egoisme og hovmod.
Peter Martin er journalist som bider sig fast i hælene på de korrupte politikere og deres lyssky affærer.

Det knuste kompas er Kåre Donskovs Nielsens debutroman og den er virkelig vellykket! Han kan til fulde beskrive steder og personer med en dybde, der får dem til at stå klart frem i 3D for læserens indre blik. De små detaljer, de særegne karakteristika og den lune humor gør fortællingen unik. Økonomisk kriminalitet behøver ikke være kedeligt.
Bogen skriger på en filmatisering.” Susse Kristensen, Goodreads

⭐️⭐️⭐️/5 “Magt, bedrag og intriger er blandt de temaer, som præger denne roman – absolut et læs værd.Tak for oplevelsen!” Cammies bogblog

⭐️⭐️⭐️⭐️/5  “Her er Spencer slægten inden Prinsesse Diana, den Irske højadelige Slægt Parnell, Viktoria tiden og hemmelige møder. Hvilke Spencer og Parnell det drejer sig om anbefales at læse i denne roman. Der er nogle interessante detaljer og små finurligheder flettet ind i historien, hvilket klæder fortællingen fra en tidsepoke hvor Jack the Ripper havde herjet, farven sort var på mode og dobble meninger og holdninger herskede. For hvorfor skulle en Spencer, tømme midler over en Irsk politisk Opprører fra en af Irlands mægtigste Adelsslægter i et urolig Imperie?
Forfatteren evner at drive læseren ind i mystik og spænning og hans fortælderstemme er glimrende.”
An-Magritt Wibell Nygaard-Ech

 

 

Annoncer