Lise-Lotte Rudniak

Lise-Lotte Rudniak har skrevet “Du er god nok, mor”. Hun er uddannet jordemoder, og har skrevet bogen for at hjælpe mødre med at navigere i krydsfeltet mellem faglig viden, andres meninger og egne meninger og følelser i moderskabet.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg startede med at skrive, da min yngste datter var 4 mdr. gammel og jeg var på barsel. Min datter var utrolig god til at sove – men kun når der var ro omkring hendes barnevogn. Det betød, at jeg var rigtig meget hjemme – så sov hun flere timer i streg i sin barnevogn. Jeg kunne nå at tage en lur, spise med mere OG sætte mig ved computeren og skrive.

Så dér i min barsel, startede jeg.

Hvorfor skriver du?

Jeg skrev, fordi de sagte ord forsvinder. Bagefter en samtale har du kun det tilbage, som du kan huske. Når man skriver bliver ordene hængende. Det betyder også, at man må stå ved det, man skriver. Når man skriver,  kan modtagerne læse ordene igen og igen. Betydningen og fortolkningen af det skrevne kan udvikle sig for hver gang, du læser det skrevne. Jeg havde lyst til at gøre mine budskaber mere … tja, permanente. Jeg havde et budskab og en mission, som var så betydningsfuld, at det skulle have lov at blive ståenden og ikke være flygtigt.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg er ikke primært forfatter, men derimod jordemoder. Så lige nu arbejder jeg på at brede kendskabet om min debutbog ”Du er god nok, mor” ud, så bogen kan blive levende. En bog der ikke kommer ud – gør ingen forskel.

Hvor mange bøger har du skrevet? 

”Du er god nok, mor” er min debutbog.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg nyder en rigtig trykt bog, men er ofte for utålmodig til at vente på den. Så kan jeg få fat i den online, læser jeg den som ebog.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Den forfatter som tør tage sit manus op af skrivebordsskuffen og udgive materialet, og således placerer sin mås i klaskehøjde.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Væbn dig med tålmodighed og forvent at det er en langvarig proces. For mit vedkommende især efter grundmaterialet er klar.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Man kan læse mere om mig og mit jordemodervirke på www.foedselogfamilieliv.dk

Selvfølgelig er jeg også at finde på Instagram og Facebook.

 

Hvorfor skal man vælge at læse din bog?

Det skal man, hvis man gerne vil indse og opleve følgende:

1.       at du i dit autentiske jeg er den bedste mor for dit barn

2.      at det er forståeligt, at du kan føle usikkerhed som (kommende) mor

3.      at ekspertviden ikke har den endegyldige sandhed – den har du

4.      at selvudnævnte eksperter ikke har den endegyldige sandhed for dig – den har du

5.      at din mavefornemmelse er den største ekspert på dig, dit barn og din familie

6.      at du kan lære at lytte til, stole på og have modet til at agere i henhold til din mavefornemmelse

7.      at du derved hjemtager din power og er autentisk

8.      at du derved opnår en følelse af tilstrækkelighed, glæde og ro i din rolle som mor

9.      at du derfor har oplevelsen af, at dit familieliv lever op til den glæde, du håbede på, dengang du og barnets far glædede jer til den lilles ankomst

 

Hvad får man ud af at læse den?

Når du har læst min bog, vil du blive styrket i overbevisningen om, at du er god nok som mor. Du er nemlig kompetent nok til at vælge det, som er det helt rigtige for dig, dit barn, din graviditet, fødsel og dit familieliv. Svarene ligger latent i det, som jeg kalder for din mavefornemmelse og autentiske jeg. Nogle har let adgang til dem, fordi de er vant til at mærke, lytte og handle efter deres mavefornemmelse – andre skal øve sig mere.

Bogen vil hjælpe dig til at navigere i krydsfeltet mellem faglig viden, andres erfaringer og holdninger og dig selv. Du vil opnå forståelse for dig selv og din samtid samt hvorfor viden fra andre kilder gavner og begrænser. Du vil få konkrete redskaber, som kan hjælpe dig til at navigere i alt det, så du kan være tro mod dig selv i din rolle som mor.

 

 

Annoncer