Anita Justesen

 

Anita Justesen har skrevet I skyggen af cancer. En bog om at være pårørende til en cancer patient. Her kan du møde hende i vores portræt af hende.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har altid skrevet i større eller mindre omfang. Mit speciale blev udgivet i bogform. I mit arbejdsliv har jeg skrevet mange strategi- og målopfyldelsesplaner, pressemeddelelser artikler mm.

Hvorfor skriver du?

Jeg kan godt lide at skrive.  Jeg synes det er sjovt at lege med sproget. Opleve, hvordan man med sproget kan skabe f.eks. vrede eller glæde hos læseren

Hvilken bog skriver du på lige nu?

Arbejder og arbejder. Jeg er i research-fasen på en historisk roman i 3 bind. Bind 1 begynder 1700-tallet om Ulkerup-pigen fra Ulkerup skovlandsby. Det siges at Ulkerup-sjælene, den dag i dag, vandrer rundt i skoven om natten. Bind 2 tager afsæt i Nykøbings Sindsygehospital fra 1920 og sikringen for farlige kriminelle. Bind 3 får os til Frihedsgården ved Klint i perioden 1940-45.  Ja, ambitionerne fejler ikke noget og jeg skal have fundet plot og den røde tråd, samt bliver klogere på, hvordan man skriver fiktion. Ja det er et stort projekt, og jeg ved, hvad jeg skal lave de næste par år. Det er dejligt og jeg glæder mig til at bore mig endnu dybere ned i de forskellige emner, få kød og blod på persongalleriet.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg har i en periode læst mange e-bøger fordi der ikke var plads til flere trykte bøger på mine bogreoler. Nu er jeg gået tilbage til den trykte bog, fordi jeg synes det er mere hyggeligt at sidde med en rigtig bog, hvor du bladrer fremad i papirsiderne. En helt ny urørt bog er noget helt særligt synes jeg.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Kader Abdolah og hans bog Huset ved moskeen. Den ramte mig helt ind i sjælen.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Oxen

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg skal have min kaffe med

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Sukker dybt, lukker computeren, laver noget mere kaffe og roder gemmerne efter noget chokolade, kalder på hunden og går en tur.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Du kan gøre lige, hvad du vil

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Man er en lonely wolf, ingen sparringspartner man kan vende tanker, ideer og sproglige formuleringer med.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Tålmodighed, tålmodighed

 

 

Læs om I skyggen af cancer her

Annoncer