Anne Marie Valentin

Anne Marie Valentin (f. 1967) er indehaver af intojob, som blev etableret i 2010. Hendes vigtigste mål er at flytte mennesker, så de får deres drømmejob.

I januar 2019 udgav hun bogen “Tak for din ansøgning…” på vores forlag. I den anledning har vi sat hende i den varme stol og bedt hende svare på spørgmål om livet som forfatter.

Hvornår startede du med at skrive?
Jeg startede med at skrive primo juli 2018. Jeg har længe villet skrive en bog om det at tage ansvar for sine egen karriere. Når jeg træffer en beslutning så kører jeg derudaf… Derfor gik der ikke mere end 4 mdr med god hjælp fra Forfatterskabet før den blev klar. Jeg satte mig en hård deadline! Den skulle ud på min fødselsdag den 14. januar 2019 og det er lykkedes…

Hvorfor skriver du?
Fordi jeg gerne vil dele min måde at se verden på med andre til en rime pris. Og så er det en fantastisk og hård fordybelsesproces og blive helt skarp på min vinkel og mit take på hvordan man skaber sig et meningsfuldt arbejdsliv. Det er samtidig en fantastisk anledning til at få samlet mine idéer et sted.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?
Ingen – jeg har 100 bogidéer men lige nu skal min bog ud i verden. Når man laver et barn skal det jo også opdrages og hjælpes afsted, så det kan klare sig selv….

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?
Trykte bøger og efterhånden også lydbøger. Jeg er BOG-NARKOMAN og køber 2 – 3 bøger om ugen. Det er faktisk helt forfærdeligt for jeg får jo ikke læst dem men de inspirerer mig vildt. Nogen køber sko og jeg køber bøger!

 

 

Hvilken forfatter beundrer du mest?
Min første indskydelse: alle dem der får skrevet en bog, og dvs. alle forfattere! Det er en mega hård proces og man skal virkelig ville skrive. Jeg tror jeg engang har hørt at af alle de mennesker der gerne vil skrive en bog er det under 10 % der får gjort det, så hatten af for alle forfattere…

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?
Min datter nævnte et begreb man bruger indenfor Nudging: ”Don´t break the chain”. Det er fantastisk og betyder for mig at jeg skal skrive hver dag hvis det er det jeg har aftalt med mig selv.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?
Så kommer der en overspringshandling eller flere men fordi jeg har en deadline skal jeg jo sætte mig på måsen… ”Mål styrer adfærd” lærte en tidligere chef mig engang og det er rigtigt.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?
At man får samlet sine idéer.

Hvad er det værste ved at være forfatter?
At det tager laaaaang tid at skrive – meget længere end at tænke…

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?
Sæt dig et relativt hårdt mål som er så vigtigt så du ikke kan udsætte det.

Hvis du gerne vil vide mere om Anne Marie og få hjælp til nyt job, kan du klikke forbi intojob.dk

Du kan læse mere om bogen lige her

Annoncer