Birgitte Bentsen

Birgitte Bentsen har udgivet bogen “Et helt liv med sygdom” på vores forlag. I den forbindelse har vi sat hende i den varme stol, for at svare på en række spørgsmål om arbejdet med bogen.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har gennem hele mit liv skrevet en del om mine livsoplevelser, om mine drømme, om mine mareridts etc. Jeg har dog altid haft svært ved at give mig selv tiden til at skrive og har først nu indenfor det sidste år fundet plads i mit liv til at prioritere skriveriet.

Hvorfor skriver du?

Skriveriet giver mig mulighed for at formidle mine synspunkter ud til omverdenen. Når jeg skriver, er det desuden en unik måde at fordybe mig på.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg har længe haft et krimiplot kørende inde i hovedet, som jeg nu er i gang med at få ned på skrift.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Bogen Et helt liv med sygdom er min første bog.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg foretrækker helt klart trykte bøger. Der er ikke noget skønnere end at åbne en ny bog, at høre knækket, når bogen åbnes og at dufte papiret. Det giver mig en helt særlig ro at sidde sammen med en bog, at mærke bogen og bare lade mig opsluge af den givne historie. Trykte bøger har igennem hele mit liv haft en meget stor betydning for mig. Biblioteket har altid været et af mine yndlingssteder.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg læser rigtig mange bøger og bliver derfor inspireret og betaget af mange forskellige forfattere. To af mine absolut yndlingsforfattere er H.C. Andersen og J.R.R. Tolkien.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Det er helt klart: Hobbitten, eller ud og hjem igen af J.R.R. Tolkien. Min ene hund er opkaldt efter Bilbo Sækker.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg laver mig en kop kaffe med mælk og så sætter jeg musik på. Jeg har i denne skriveproces hørt rigtig meget Søren Huss og Coldplay.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Det er meget forskelligt. Nogle gange går jeg væk fra computeren og giver mig selv en pause fra skriveriet. Andre gange skriver jeg videre og har ikke fokus på, hvorvidt det er godt eller dårligt, men fokus på, at det bare handler om at skrive, at skrive, at skrive, at skrive.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det bedste er, at jeg handler på det, som er af værdi for mig, nemlig at få delt mine synspunkter på en konstruktiv måde og at få reflekteret over viden og faglig praksis. Derudover ELSKER jeg at sidde alene, kun ledsaget af snorkelyde fra to hunde, i mit skønne skrivehjørne og nusse med ord, tanker, billeder, bøger, noter, post.it-sedler og få det hele samlet til en tekst.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Det værste for mig er konstant mødet med usikkerheden om, hvorvidt det er godt nok og om folk gider at læse det, jeg skriver om.

Tiden kan til tider desuden blive en fjende. Det tager langt tid at skrive. Man kan ikke bare lige presse skriveriet ind i en kalender. Skriveriet skal have god plads.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg søgte hjælp fra starten af skriveprocessen, hvilket var alt afgørende for, at min skriveproces fungerede så godt.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Vær konsekvent og hav en god skrivestruktur. Sæt mere tid af til at skrive, end du lige regner med.

Læs meget og lad dig inspirere af andre, alt imens du arbejder med at finde din egen stemme.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? 

Du kan besøge min hjemmeside på www.psykolog-bentsen.dk

Du er også meget velkommen til at sende mig en mail 

Du kan købe min bog lige her 

Annoncer