Camilla Søndergaard Andersen

Camilla Søndergaard Andersen har skrevet og udgivet “Nysgerrige normbrydere” hos Forlaget Forfatterskabet.

Her kan du læse vores forfatterportræt af hende, og lære hende lidt at kende.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg startede med at lave små tegneserier da jeg var lille, som jeg hængte op på væggen. Tegneserierne bestod af forskellige tegninger, som jeg bandt sammen med tape så det blev til en lang fortælling, der fortsatte hen langs væggen. Senere skrev jeg digte og kunne godt lide at få ord til at rime. Efter det holdt jeg en lang pause og begyndte først at skrive igen, da jeg var på udveksling i Sverige som 23-årig. Herefter har jeg gået med idéer til forskellige projekter, hvor en af idéerne nu er blevet til denne børnebog.

Hvorfor skriver du?

Jeg skriver for at gøre folk klogere og skabe forståelse for mennesker og ting, som de måske ikke forstod så godt før. Jeg skriver også for at skabe repræsentation af folk som er underrepræsenterede i litteraturen, fordi jeg ved hvor vigtigt det er at have nogen at spejle sig i.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg har et på løse idéer, som jeg skriver lidt på, men har ikke fastlagt mig på et bogprojekt.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Jeg har skrevet et manuskript til en billedbog, som jeg har fået lavet illustrationer til af min veninde. Bogen er dog ikke færdigproduceret og publiceret.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg foretrækker trykte bøger, fordi jeg godt kan lide at se ordene fysisk og skrive vendinger eller budskaber ned som fanger mig.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg beundrer Astrid Lindgren og hendes evne til at skabe bøger, som formidler tunge emner i børnehøjde ved at bruge sin unikke fantasi. Her tænker jeg specielt på Brødrene Løvehjerte.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Jeg ville helst have skrevet Emil fra Lønneberg bøgerne, fordi de har haft så stor en indflydelse på min barndom. Som barn klædte jeg mig ud som Emil med min bedstefars kasket og satte mig ud i mine forældres skur, hvor jeg snittede træmænd. Universet fra bøgerne kom på den måde til at blive en del af mit eget liv.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg har ingen ritualer før/mens jeg skriver.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Hvis jeg oplever en skriveblokering, så holder jeg en pause og træner.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det bedste ved at være forfatter er at udtrykke et budskab, som ligger mig meget på sinde. Når jeg skriver, håber jeg at læserne kan bruge bogen til at føle genkendelse ved at spejle sig i bogens personer.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Det værste ved at være forfatter er den usikkerhed, som jeg føler omkring de ting jeg skriver, hvor jeg kan tvivle på om det er godt nok og om jeg formidler det jeg gerne vil.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg ville gerne have vidst hvor meget mod det egentlig kræver at skrive noget, som skal ses af andre.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Mit råd til kommende forfattere er at skrive det de har på hjerte og ikke det, som de tror andre gerne vil læse. Så bliver historierne bedst i min optik, fordi man kan mærke forfatteren og føler at bogen har noget vigtigt at fortælle en.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Hvis du gerne vil vide mere om mig, så kan du finde mig på Facebook under navnet Camilla Søndergaard Andersen. På Instagram kan du følge cam0302. På LinkedIn kan du finde mig under Camilla Andersen.

 

Læs om “Nysgerrige normbrydere” her

Køb “Nysgerrige normbrydere” her

Annoncer