Jannick Bay Christensen

Jannick Bay Christensen (f. 1975) debuterer som forfatter med Bayristias beskytter.

Det er en hæsblæsende fantasy i en hemmelig verden befolket af mytologiske væsner. Her kan du lære ham lidt at kende i vores forfatterportræt af ham.

Hvornår startede du med at skrive?

Det er kun 2 år siden. Selve projektet startede for 3 år siden, men det var mest research og håndtegnede skitser.

Hvorfor skriver du?

Det hele begyndte med at skabe en ny eventyrverden sammen med mine døtre. Det var kun for at lave noget sjovt sammen med dem. Det blev hurtigt klart, jeg havde rigeligt med materiale til en bog. Så jeg har skrevet denne bog, fordi jeg den tilføjer noget nyt, som ikke er set før. Med det mener jeg en historie om kentaurerne, som jeg synes er blevet overset alt for længe!

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg arbejder på min ”Bayristias beskytter.” Jeg er færdig med selve bogen, men nu kommer det store arbejde med at promovere den.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Dette er min debutbog, men hvis alt går vel, håber jeg da på flere.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg foretrækker klart trykte bøger, jeg synes det er mere hyggeligt. Det betyder også noget for mig at jeg kan slukke de elektroniske apparater, da jeg arbejder foran en PC, mindst 8 timer om dagen.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg beundrer mange forfattere, men hvis jeg skal sætte navn på én specifik, må det være Dennis Jürgensen. Hans repertoire er fantastisk, jeg kender ikke mange forfattere der kan skrive i så mange genrer som ham.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Det er også et vanskeligt spørgsmål, men hvis jeg skal vælge, må det nok blive Harry Potter serien. Først og fremmest synes jeg det er nogle fantastiske historier, men det er lige så meget pga. den indvirkning den har haft for læsere overalt.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Næh det har jeg ikke, men sidder altid i samme rum som konen, så vi da trods alt er sammen fysisk.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Det har jeg ikke prøvet.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det at skabe en historie, mit eget eventyr hvor det kun er fantasien der sætter grænser.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Uden tvivl korrektur. Det at skrive historien tog mig ikke lang tid, men at rette til bagefter så læseren rent faktisk kan læse og forstå bogen, det tog mindst dobbelt så lang tid, jeg var tydeligvis ikke ret dygtig teknisk.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

At forfatterskabet har en fremragende hjemmeside, hvor man kan læse alt om hvordan man skriver en bog.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Sæt dig grundigt ind i hvad det kræver at skrive en bog, men der har vi heldigvis forfatterskabet.dk som er det perfekte værktøj.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Det kan man lige her.

 

Læs mere om Bayristias Beskytter her

Køb Bayristias Beskytter her.

Annoncer