Carina Bruun Kristensen

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg startede med at skrive, da jeg var omkring 10 år gammel. Det både i form af dagbog, små historier og mest af alt digte. Da danskstil kom på skemaet i folkeskolen begyndte jeg for alvor at blive forelsket i at nedfælde finurlige formuleringer og forvandle dem til fantasifulde fortællinger.

Hvorfor skriver du?

Det er der flere grunde til. Jeg har altid følt større ejerskab i mit føle/tænke-bibliotek ved at konvertere dets sprog igennem skrevne ord frem for verbal kommunikation. Det har faldet mig mere naturligt og været min ventil til at udtrykke mig. Jeg skriver, fordi det er en god måde for mig at bearbejde indtryk, der ellers har tendens til at skabe et for stort pres i mit indre. Jeg skriver, fordi jeg har noget vigtigt på hjerte, og fordi jeg brænder for at formidle mit budskab.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Maskeballets Dronning udkommer den 28. august 2020. Der er ingen konkrete projekter på tapetet pt., men lur mig om det ikke kommer på et tidspunkt.

Hvor mange bøger har du skrevet? 

Maskeballets Dronning er min debut.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Uden tvivl trykte bøger. Der er en særlig personlighed over en trykt bog, som jeg ikke finder på samme måde ved en e- bog. Jeg fordyber mig mere i en historie, som jeg fysisk kan føle mellem mine hænder. Jeg giver mig bedre tid til at indtage og reflektere over de skrevne ord. En e-bog har jeg en tendens til at skøjte lidt hurtigere igennem, og selvom historien er lige så god, så indtager jeg den ikke helt på samme måde.

Når det så er sagt, så er den digitale version jo en genial opfindelse. Særligt når jeg er på farten, kan jeg se fordelen i en komprimeret udgave, som altid er lige ved hånden.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Ingen frem for andre. Jeg beundrer og vil gerne hylde alle, der skaber ud fra deres passion for værket, hvilket jeg formoder, at de fleste forfattere gør. Personligt bliver jeg ofte grebet af biografier. De, hvor man igennem fortællingen mærker nærværet af det som driver budskabet i historien.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Ingen – det er da forbudt at stjæle.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg skal helst have noget liv omkring mig, så skriver jeg bedst. Helst musik der er oppe i tempo og volume – det gøder det gode flow. En kold cola eller en chai latte, som selskab, er en obligatorisk sidemand. Ord, sætninger osv. kommer dog til mig på de fleste tidspunkter af døgnet, så jeg skriver dem ned på mobilen, når de kigger forbi. Når jeg sidder foran min pc, samler jeg alle disse ord/sætninger til nye og mere sammenhængende af slagsen og sådan skrives kapitlerne.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg trækker stikket for en stund og forsøger at vente tålmodigt på, at kreativiteten får hjemve. Jeg har erfaret, at jeg ej kan tvinge ordene igennem min tankemæssige labyrint, men at de skal finde vejen til papiret af sig selv. Når jeg oplever en blokering, er det et signal om, at det er tid til at give mig selv en pause, hvilket jeg har lært at acceptere. Derfor laver jeg et sceneskifte og flytter mig både fysisk og psykisk fra opgaven. At flytte mit fokus hen på noget andet booster i de fleste tilfælde mine energier, så jeg igen kan vende tilbage til mit gode flow.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Jeg har et stort håb om, at min historie kan få positiv betydning nogens vej. At jeg, ved at stille mit indre til offentlig skue, kan være med til fortsat at bryde tabuet om psykiske udfordringer. Jeg har en drøm om at give sårbare mennesker modet til at stå ved sig selv, som det helt unikke og betydningsfulde individ de er, og derved ønsker jeg at slå et slag for mangfoldigheden. At vi alle har ret til en plads her i livet, også selvom vores indre prøver at fortælle os det modsatte. Det er min drivkraft at formidle for en bedre forståelse og accept af menneskers forskelligheder.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Tanken om, at jeg ikke ved hvordan bogen vil blive taget imod. At jeg hele tiden spekulerer på, om jeg kunne have gjort eller skrevet noget anderledes. Jeg er et menneske, som ynder at have en del kontrol, og det har jeg naturligvis ikke over andres dom af mit værk. 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg ville gerne have kendt noget mere til selve processen fra start til færdigt produkt. Jeg er nok blevet overrasket over, hvilket kæmpe arbejde det faktisk er. Nu er jeg da heldigvis blevet klogere til en anden gang, hvis en sådan da bliver aktuel.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Har du noget på hjerte, så hold dig ej tilbage. 

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?  

Man kan finde mig på Facebook

Jeg har også en profil på Instagram

Og vil man skrive til mig, kan man skrive på maskeballetsdronning@gmail.com

 

Annoncer