Carsten Brank

Hvornår startede du med at skrive?

Lige fra jeg skulle skrive fristile i skolen, har jeg altid elsket at skrive. Jeg har aldrig fattet mig i korthed, når jeg skrev, til stor undren for mange af mine klassekammerater. Jeg husker stadigvæk nogle af de bizarre skriveopgaver, vi fik i skolen, som fx “Den gamle lænestol fortæller”, “Krigens købmænd” og “Sjov fra sommerferien”. Men jeg gav den gas og skrev som regel langt flere sider, end vi blev bedt om. Ofte til mine læreres store fortrydelse. Som teenager var jeg blandt andet meget inspireret af Dan Turèlls digte og skrev selv mange digte.

Hvorfor skriver du?

At skrive er lidt ligesom at trække vejret for mig. Jeg har brug for at skrive, hvad enten det er digte, noveller, romaner eller indstillinger, taler og kommentarer til det ene og det andet.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg er ved at skrive en fantasyroman, der foregår i Egypten i 1920’erne i et rige, dybt nede under sandet.

Hvor mange bøger har du skrevet? 

“Jeg hader dig, blodsbroder” er min debutroman.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg foretrækker trykte bøger, helt klart. Jeg kan godt lide fornemmelsen og duften af en trykt bog, men når det er sagt, læser jeg også e-bøger. Fx i sengen, hvor lyset i min iPad gør det bekvemt at læse uden at forstyrre min bedre halvdel.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Det er et absurd svært spørgsmål at besvare. Men Mika Waltari, Gabriel García Márquez og, i en lidt anden boldgade, Bret Easton Ellis og danske Peter Høeg.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Sinuhe ægypteren.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Kaffe, ro og fuldstændig fordybelse. Jeg er ikke god til forstyrrelser, når jeg skriver.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Det har jeg ikke prøvet.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det er fantastisk at sætte ord på fantasien, skabe en historie og alle karaktererne, som er med. Når det går rigtig godt, opløses tiden, og jeg oplever at blive så optaget af historien, at ordene næsten skriver sig selv.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Balancen mellem fantasien og det arbejdsliv, man er nødsaget til at have for at eksistere.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg ville ønske, at jeg havde haft en langt større viden om skriveteknik, før jeg startede, det ville have sparet mig for timers redigering.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Gå på kurser, find hjemmesider, hvor du kan dele ideer med andre forfattere, og vær ydmyg overfor kritik. Se dig omkring, der er inspiration overalt. Så husk altid at notere de ideer, du får med det samme, så du ikke glemmer dem.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? 

Jeg er både på Facebook, instagram og LinkedIn.

 

Annoncer