Claus Øien Ingemann og Helle Marianne Rasmussen

 

Hvorfor har I skrevet Kvantespring med vilje?

Det har vi, fordi vi har nogle stærke budskaber om succesfulde forandringsprocesser, som vi mener andre vil have glæde af at læse.

Blandt andet er der i mange virksomheder og organisationer gang i for mange forandringsprocesser oven i hinanden. De kannibaliserer på hinandens ressourcer, og det aktiverer både negative følelser og magtkampe.

Er det ikke bare sådan det er i omskiftelige tider?

Jo måske, men det er fagligheden og medarbejderne, der betaler prisen. Det går måske i det enkelte projekt, men over årene udvikler der sig ofte en usund uenighedskultur i virksomheden. Hvor det let bliver de yderliggående synspunkter, der får lov til at sætte dagsordenen.

Hvad kan I så gøre ved det?

Vi genindfører enighed som samarbejdsform. Forandringer er én stor enighedsøvelse, der til sidst skal munde ud i, at man handler sammen. Der er overraskende mange faldgruber undervejs, så mange, at der sjældent kommer nok kvantespring ud af indsatsen.

Hvordan skaber man enighed med vilje?

Vi har udarbejdet en stram køreplan for forandringsprocesser, der trin for trin fører medarbejdere og ledere igennem en proces, hvor de bliver enige og kan handle sammen.

Hvert trin i processen har vi beskrevet indgående med, hvad der skal opnås, og hvordan det opnås, før man kan gå videre til næste trin.

Forfatternes over 60 års samlede erfaringer med forandringsprocesser er do’s and don’ts her!

 

 

Hvad er et kvantespring egentligt?

Vi definerer det som et attraktivt resultat eller noget svært opnåeligt, der endeligt er nået. Det er en følelse af at have gjort en forskel og måske realiseret et længe ønsket potentiale.

Kvantespring er en god følelse, som der også gerne skal være fagligt og økonomisk belæg for.

I er tre på bogskriver-holdet, hvordan er det gået?

At vi er to forfattere med forskellige erfaringer og mindset har været en klar styrke. Pointerne i bogen er blevet skarpere, og vores enighed er langt mere bevidst, end hvis vi kom fra det samme sted.

Til gengæld har det nok taget 12 måneder længere at skrive bogen. Enighed tager tid, men skaber altså kvantespring.

Vi har besluttet fra starten at gøre meget ud af at illustrere vores pointer. Med 55 figurer har vi sat vores illustrators tålmodighed grundigt på prøve. Men resultatet er bare så flot.

Har bogen referencer til andre forfattere eller andre værker om forandringer?

Nej, vi besluttede os for at skrive bogen uden at skele til nogle af de mange andre bøger om forandringer eller lytte til vores indsigtsfulde venner og kollegaer.

Så vi har skrevet vores egne pointer uden faldsikring. Dem står vi inde for, vel vidende at det kan være vores akilleshæl.

Hvem har i skrevet bogen til?

Bogen er baseret på virkelige hændelser og er skrevet som en lærebog til ambitiøse praktikere, der arbejder med at udvikle og omstille i den daglige drift.

Vi underviser begge to og derfor er bogen helt naturligt bygget pædagogisk op i moduler og med progression i indholdet. Men den kan læses af alle, for sproget er hverken akademisk eller engelsk.

Hvad så nu, er Kvantespring med vilje en enlig svale?

Rolig nu. Vi er så spændt på at få læserreaktioner og anmeldelser. Det indrømmer vi blankt. Vi har nogle markante budskaber, som vi er spændte på hvordan bliver modtaget.

Det har været en lang skriveproces og tak til redaktøren for at puffe os blidt og sikkert i mål.

Men I løbet af 2021 satser vi på at skrive en opfølger. Noget om mødeledelse for finsmechere.

Hvor kan man finde os?

 

 

Annoncer