Sanne Stribolt

 

 

 

 

 

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har vel altid skrevet. Men det blev aldrig til mere end stile i folkeskolen. Så for mig startede skriveeventyret for alvor i 2016. En Facebookannonce om at skrive drev mig til tasterne. Samtidig med startede jeg op som boganmelder ved siden af. Det var en fantasi i starten, der senere blev til en drøm, jo mere jeg lagde kræfter i og troede på det, jeg skrev.

Hvorfor skriver du?

For at bevise overfor mig selv, at jeg godt kan skrive. Det at bevise over for andre at mine ord på papiret faktisk har stor værdi og har en betydning. At få den rigtige respons tilbage gør alt skriveri værd at kæmpe for. Det at have noget på hjertet, gør alt ved mig. Derfor skriver jeg. For alt er ikke fortalt færdig.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg skriver ikke på nogen bestemt titel, eller jo. Jeg er faktisk i gang med en erindring fra det virkelige liv, men jeg skal ture at tage skridtet videre til at få den udgivet. Den er færdig, og mangler lige den sidste redigering. Men nogle af mine karakterer fra tryllebundet trilogien har sat kriller i hovedet af mig. Den ene har bedt mig om mere taletid. Og så er der hende den bramfrie, som også lige har fået mig til at tænke. Så mon ikke Tryllebundet får et spin-off på et tidspunkt? Det erotiske univers har fulgt mig siden jeg startede i 2016 med at skrive, selv om jeg har lagt erotikken på hylden på et tidspunkt kan jeg ikke slippe det alligevel.  Tryllebundet-serien har trukket mere i mig, efter den har fået vinger.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Der er skrevet 3 bøger fra min hånd. Tryllebundet trilogien, hvor jeg debutere i december 2018 med den første: Kærlighedens Dilemma. I april 2020 kom efterfølgeren Mørkets Hemmelighed og i december 2023 udkom den sidste bog i trilogien: Ingen som dig.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Hvis spørgsmålet kom for to år siden, var mit svar trykte bøger. Det har ændret sig med tiden. Jeg vil nok hellere have en E-bog. Det har sine grunde, da jeg er anmelder ved siden af og bøgerne fylder enormt meget i bogreolen. Men dermed ikke sagt at en fysisk bog er udelukket. Det er skønt at sidde med en bog i hånden og dufte til den og høre lyden af sider der bliver vendt

Jeg er ikke stor fan af lydbøger og har kun hørt ganske få. Oplevelsen har været forskelligt og det skyldes oplæseren.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg ved det faktisk ikke. Der er så mange. Men hvis jeg er kommet igennem en bog hvor følelserne har været allerhøjest har det været oplevelsen værd. Så har forfatteren opnået det han/hun vil med budskabet. Hvilket er det, jeg beundrer allermest.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg hører ofte musik mens jeg skriver, og skifter musikgenre efter hvad jeg skriver.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Ville ønske at jeg kunne sige at jeg aldrig havde oplevet det … men hvor skal jeg begynde?  To gange har jeg haft skriveblokering. Første gang var jeg lige var startet på skriveskolen. Jeg var virkelig grøn og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre og stå. Morten kom mig til undsætning og guidede mig igennem med et enkelt spørgsmål. ”Hvis jeg aldrig nogensinde skrev igen, så ville mit liv være…”

Jeg besvarede hans spørgsmål og sendte et svar retur efter jeg holdt skrivepause på en uge. Min skriveblokering blev mindre og ordene kunne igen flyde frit og fingrene tastede løs på tastaturet. Jeg har taget rådet til mig. Og nu deler jeg den, hvis andre står i lignende situation. Anden gang var lidt lettere, der vidste jeg hvad det hele handlet om, og kunne handle ud fra det og sætte ord på.

 

 

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At se ens kæmpestore arbejde blive til en bog. Det, at det ikke er et tekstdokument, men en bog, jeg fysisk kan holde i hånden. Det er det bedste og den vildeste oplevelse. Men også at man kan sparre sine ideer med andre. Det er superfedt.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Den pokkers lange redigeringsfase, som virkelig har hængt mig ud ad halsen. Og til tider har ordene ikke vil makke ret. Tiden har også været presset, da det hele skulle gå op i større enhed.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Hvis ikke jeg havde været på et fantastisk kursusforløb med to superdygtige brødre, vil jeg sige alt. For hold nu op alt det jeg har været igennem. Det er ikke en dans på roser. Det er sværere end man lige tror.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Skriv for pokker. Det er kun fantasien som sætter grænser. Men tag det i dit eget tempo, Rom blev ikke bygget på en dag. Jeg gjorde fejlen at tro, at det kunne jeg sagtens lige hurtige klare. In my dreams. Jeg erkender nu at ”Første udkast er ikke altid det bedste.”  Set i bakspejlet har jeg været glad for alle mine redigeringer.

Men husk: Tag dig tid til gennemskrivninger og brug dine betalæsere. De er altid gode at have ved hånden –  både de konstruktive og negativ. Det er guld værd. Du lærer af dine fejl.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Du kan fange mig på Facebook 

Du kan følge mig på Instagram

Og du er altid velkommen til at skrive til mig

Og du kan se min bloggerside lige her

Annoncer