Forfatterskabets Krimimesse 2019

Dette er historien om en messe, et halvt ton bøger og en Praktikant med rygproblemer.

Men lad os starte med begyndelsen, for Direktøren havde lagt planer om et triumftog.

Intet mindre kunne gøre det, da kursen blev udstukket for Krimimessen 2019. Der skulle sælges bøger som aldrig før.

Desværre kom et hold i ryggen på tværs af de storstilede planer.

Et halvt ton bøger

Direktøren for det hele havde bestilt hjem fra fjernlageret. Han underskrev med den optimistiske blyant og fik et halvt ton bøger, nærmere bestemt 512 kilo, leveret til hjemadressen. Og her startede årets første vigtige lektion, da fragtmanden spurgte hvad vi skulle med alle de bøger.

Direktøren svarede, at han bare var glad for at læse. Fragtmanden lignede ikke en, der bed på den forklaring, så Direktøren erkendte, at det var til den forestående Krimimesse.

Fragtmanden så forundret på Direktøren og spurgte hvorfor vi så ikke bare havde fået leveret bøgerne direkte til messen? Det kostede det samme …

Direktøren anede ikke, at det var en mulighed, men den slags uvidenhed har ikke godt af at blive luftet.

I stedet blev svaret, at “Kontoret længe havde været plaget af en doven Praktikant, som kun har godt af lidt motion.”

God litteratur vejer

Direktøren sørgede derfor at Praktikanten motionerede både arme og ben, mens direktørvillaen blev proppet med bøger. Det skulle stå ordentligt og der skulle åbnes kasser, tælles op og pakkes om. Mens Direktøren overså det hele for overblikkets skyld.

Et par dage senere var det blevet tid til at pakke det hele i Praktikantens bil og sætte kursen mod Fængslet i Horsens. Beskeden til Praktikanten var utvetydig: blev der ikke udsolgt, kunne han forblive i Fængslet.

Direktørens peptalk virkede dog ikke.

Næppe var den første kasse bragt ud af bilen, før der lød et brag som lyden af en slidt bovport mod et kajanlæg.

Den maritimt helbefarne Direktør mindedes et øjeblik de gode gamle dage, hvor færgerne Peder Paars, Niels Klim, Ask og Urd sejlede på kanten af det meste, men det var desværre Praktikanten, der var bukket under. Efter et årelangt pres på kontoret var den ryggesløse bukket under. Direktøren havde længe kritiseret Praktikantens indsats for at være uden rygrad, og nu havde Praktikantens ryg givet op.

Nu stod han der med et akut hold i ryggen, som tvang ham til at stå stille som en saltstøtte, ude af stand til at bevæge andet end øjenbrynene. Og selv det under betydelige smerter.

Arbejdsskade eller hysteri?

Direktøren blev hidkaldt, men himlede straks op om dagdriveri, arbejdsvægring og sagsanlæg.

Direktørens velmente skældud virkede dog ikke. Praktikanten veg ikke een tomme, fordi han tilsyneladende ikke kunne.

Direktøren indså, at der kunne være en potentiel arbejdsskade under opsejling. Han reagerede lynhurtigt og fik skaffet problemet af vejen.

Praktikanten blev proppet med gigtpiller i mammutstørrelse  og herefter fragtet som stykgods til en akuttid hos en knogledoktor og efterfølgende massage. Direktøren havde været så forudseende at medbringe en sækkevogn, der viste sig at kunne fragte præcis syv store kasser bøger eller et styk stivnakket Praktikant pakket ind i bobleplast til at tage de værste indvendinger.

De næste par timer står hen i det uvisse. Sikkert er kun, at Praktikanten kommer til sig selv på en briks i et etablissement af orientalsk oprindelse, mens han nøgen stirrer på sine sokker, der ligger helt og aldeles uden for rækkevidde på gulvet. Mindst en galakse borte – og ethvert forsøg på at montere dem igen, mislykkedes.

Så hvis nogen så en lettere forvirret og barfodet, midaldrende herre med hekseskud trisse i sneglefart på Odders centrale strøg i weekenden, så var det bare den bare rundforvirrede Praktikant.

Det gik alligevel …

P.S. Direktøren klarede strabadserne sammen med Laura, Emma og Dorte samt forfatterne Sanne, Tommy, Berit og Karoline. Forlaget skylder dem alle stor tak.

Når Praktikanten ikke ville møde op, måtte prisernes jo sættes ned, og med fælles indsats blev der sat ny omsætningsrekord for det lille forlag.

Det er nok en historie som er værd at fortælle … langt mere end Praktikantens arbejdsvægring.

Sagen vil blive taget op igen lige før næste lønkørsel.

Annoncer