Haidi Wigger Klaris

Haidi Wigger KlaristallHvor længe har du skrevet?
Jeg har skrevet on and off i løbet af teenagealderen, men det var først da jeg gik hjemme på barsel i 2001 at jeg fik lyst til at skrive en historie og se om jeg kunne få den udgivet. Manuskriptet blev aldrig antaget og de næste mange år blev drømmen skubbet til side. Først i 2012 blev den genoplivet da jeg tilmeldte mig et etdagskursus som gav mig en del værktøjer. Jeg omskrev det gamle manuskript, men da det stadig ikke blev antaget, besluttede jeg mig for at skrive på noget nyt. I sensommeren startede jeg på det manuskript som endte med at blive ’Skyggernes Bog’.

Hvornår blev din første bog udgivet?
Min første bog – Skyggernes Bog – udkom i marts 2015 ved forlaget Tellerup.

Hvor mange bøger har du fået udgivet?
Jeg har udgivet tre bøger – trilogien ’Dæmonherskerens arving’. 1. og 2. del blev udgivet i 2015 og 3. del udkom efteråret 2016.

Hvorfor skriver du?
Det korte svar: Fordi jeg ikke kan lade være.

Det lange svar: Det giver mig en indre ro at skrive og det forhindrer samtidig mit hoved fra at eksplodere. Hvis der går flere dage hvor jeg ikke får skrevet eller arbejdet på en forfatterrelateret opgave, summer hovedet med ideer og tanker. Det at skrive skaber balance i mit liv. Jeg har et dagarbejde hvor jeg skal være meget struktureret og det er vildt fedt at give slip og bare skrive mine egne historier i fritiden.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?
Jeg har lige færdiggjort et manuskript, som p.t. er ved at blive læst af betalæserne inden det skal sendes ind til mit forlag. Historien er en ungdomsbog som er krydret med spøgelser, kærlighed og venskab.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?
Jeg foretrækker både trykte bøger og e-bøger. Efter jeg er begyndt at skrive selv, får jeg ikke læst lige så meget som før, men som regel læser jeg e-bøger inde i stuen og trykte bøger når jeg læser i sengen. Jeg har én gang prøvet at lytte til en lydbog og endte med at falde i søvn.

Hvilken forfatter beundrer du mest?
Der er ikke en decideret forfatter jeg beundrer mere end andre, men jeg ser op til dem som ikke giver op på deres drøm.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?
Harry Potter eller Twilight. Jeg synes de to serier og deres univers var meget originale og unikke.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?
Jeg lytter til musik i høretelefonerne mens jeg skriver. Selvom jeg er alene hjemme, propper jeg alligevel høretelefonerne i ørerne. Det føles som om alt bliver lukket ude på den måde og hjælper mig med at krybe helt ind i min historie.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?
Jeg har indtil nu ikke oplevet en rigtig skriveblokering, men nogen gange flyder det bedre end andre. Der er ikke andet at gøre end at skrive. Teksten kan altid slettes, rettes til, omskrives og det er bedre at se hvordan ens manuskript bliver længere end slet ikke at få skrevet noget.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?
Muligheden for at skrive sine egne historier og dele fantastiske oplevelser med læsere, kolleger og andre fagfolk.

Hvad er det værste ved at være forfatter?
At døgnet ikke har flere timer.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?
At man bare skal blive ved med at tro på sin drøm. At ens manuskript ikke er perfekt når man har skrevet det første udkast. At der findes mange andre som deler den samme drøm og som man kan sparre med.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?
Skriv, omskriv, skriv! Giv aldrig op på din drøm. Skab kontakt til andre personer som deler din drøm. Meld dig ind i skriveforeninger. Lad være med at holde drømmen og dine historier for dig selv. Sørg for at du har skrivetid i din hverdag. Det er bedre at skrive lidt hver dag så man holder liv i sin historie.

Du kan lære Haidi Wigger Klaris bedre at kende på hendes hjemmeside. Hun er også travl på de sociale medier og er både at finde på Facebook, Instagram og Twitter.

Annoncer