Kathrine Langkjer

Kathrine Langkjer har skrevet bogen og udgivet bogen “548 dage i koma” hos Forfatterskabet.dk. Her kan du læse vores forfatterportræt af hende.

Hvornår startede du med at skrive?

Min skrivning af bøger som barn. Dog tog skrivningen det største afsæt i tiden efter min skade i år 2004, og efter at jeg var flyttet alene i lejlighed.

Hvorfor skriver du?

Jeg skriver disse bøger fordi at jeg herigennem gerne vil give mennesker støtte, hjælp og en viden, som jeg selv manglede, da jeg fik konkluderet denne skade i 2002.

Jeg vil også gerne være med til at give noget mod, tro og styrke til andre folk med en skade og deres pårørende. Samtidig håber jeg også at sygehusvæsnet kan drage nyttig info.heraf. Jeg håber selvfølgelig også at andre måske kan finde det førnævnte heri.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Lige nu arbejder jeg på en bog om kost, træning og nogle digte. Dog har jeg også nogle tekster, som jeg tidligere har skrevet, og også skal have udgivet.

 

 

Hvor mange bøger har du skrevet? 

Jeg har skrevet eventyr som barn og i tiden og sammen med min tidligere bedste veninde, samt flere efter min skade i 2004.

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg foretrækker trykte bøger, da jeg godt kan lide at have noget fysisk i hånden. Samtidig med at jeg hér bedst kan koncentrere mig, forestille mig, fokusere og billedliggøre ting.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Jeg synes dels, at H. C. Andersen har nogle gode pointer i hans eventyr. Samtidigt er der mange mennesker i hans eventyr, som måske er af en ældre tid, men mange folk i dag opfører sig ligesådan eller med mindre ansvar og følelse overfor andre mennesker.

Jeg kan især også godt lide franske f.eks. af forfatteren Henri Toulouse Lautrec, fordi at jeg synes at franskmændende kan have en smuk måde at billedliggøre ting og følelser.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Ingen. Jeg synes, at det er fedt at mennesker skriver forskelligt og om forskellige ting, samtidig med at interesserne er forskellige.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg har intet ritual.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg har ikke oplevet en skriveblokering før. Derimod har jeg oplevet rigtig mange andre blokeringer. I den nævnte situation ville jeg nu nok vente med at skrive videre til et andet tidspunkt.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At man også på denne måde kan give noget til andre mennesker. Man kan dele noget, som andre også kan have glæde af.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

At man lettere kan blive genkendt i hverdagen, hvilket både er et minus og et plus. Det er bestemt ikke alle mennesker som reagerer venligt ved genkendelsen, også selvom de ikke kender én yderligere.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

At der ville komme en Corona-epidemi i min tid som ny udsprungen forfatter, og at nogle mennesker ville handle sådan som de har gjort.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Udgiv ikke din bog som ”kendt” i en presset periode.

 

 

Læs mere om “548 dage i koma” her:

“Køb bogen “548 dage i koma” – klik her

Annoncer