Luftens helte

luftensheltesmallLuftens Helte – Maersk Air og historien om dansk luftfart. Om en erhvervshistorisk succes der blev bragt til nødlanding.

Maersk Air var et af Europas mest succesfulde og veldrevede luftfartsselskaber. De lyseblå fly med den syvtakkede stjerne på halen fløj indenrigs- og udenrigsruter, samt transporterede titusindvis af forventningsfulde charterturister til Sydens sol og varme.

En dom for ulovlige prisaftaler med konkurrenten SAS, fundamentalt ændrede spilleregler for luftfartsbranchen efter terroranslaget 9/11, lavprisoperatørernes indmarch og dårlig ledelse tvang Mærskkoncernen i 2005 til at sælge til ærkerivalen Sterling og lukkede og slukkede for det syvstjernede eventyr. Tre år efter var det Sterlings tur til at nødlande, og Sterling Airlines A/S indgav deres konkursbegæring onsdag den 29. oktober 2008. Dette blev et endegyldigt punktum for såvel Sterling som Maersk Air og deres mange medarbejdere. Luftens Helte er historien om, hvordan Marsk Air som et af Europas mest succesfulde luftfartsselskaber kunne ende som en del af konkursboet i Sterling. Historien fortælles af besætninger, bestyrelsesmedlemmer og direktører, der oplevede opturen og nedturen på nærmeste hold.

Annoncer