Mette Krakau Johansen

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg startede nok omkring 13-14 års-alderen og holdt meget af at skrive dansk stil i skolen, hvor sprogfag som engelsk og dansk var favoritter.

Hvorfor skriver du?

Jeg har altid haft en livlig fantasi og kan tit tænke: ”Hvad ville der ske, hvis man gjorde sådan og sådan?” At skrive giver en enorm frihed til at gøre/opleve ting igennem en anden, som man ikke nødvendigvis kan i virkeligheden, og jeg har tit brugt det for at få afløb for diverse tanker og følelser. Jeg gør det, fordi jeg ikke kan lade være, og det giver en enorm livskvalitet

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg har lige afsluttet ”Ayas Valg” og skal til at brygge et helt nyt univers sammen, så kan ikke sige så meget lige nu andet end det bliver i en helt anden genre end ”Ayas Valg”.

Hvor mange bøger har du skrevet?

”Ayas Valg” er min debut-roman

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Det må blive trykte bøger. Der er noget med at have en fysisk bog i hånden. Jeg har forsøgt mig med lydbøger men kan simpelthen ikke holde koncentrationen 

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg har læst rigtig meget af Jane Aamund, som kunne noget helt specielt, men de senere år har jeg kastet mig over krimigenren og har læst alle Lars Keplers bøger

 

 

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Det ved jeg virkelig ikke.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg laver altid en playliste til den bog, jeg skal skrive, så jeg kommer i den rigtige stemning. Kaffe er et must, og så skal jeg have ro omkring mig, så katten får sig et stykke legetøj, så hun er underholdt

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Lader det være indtil personerne ”taler” til mig igen. I processen med ”Ayas Valg” havde jeg en længere periode, hvor jeg ikke fik skrevet et eneste ord eller tænkt en eneste tanke, og på et tidspunkt troede jeg ikke, den nogensinde ville komme ud.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At jeg kan skrive lige det, jeg vil  Inden for rimelighedens grænser kan jeg jo bruge hvad som helst fra min hverdag, selvom det selvfølgelig langt fra er alt, der egner sig.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Når energi og tid ikke stemmer overens med lysten. Grundet en hjerneskade kan jeg have dage, hvor jeg er så træt, at ordene sidder fast i hovedet. Af samme årsag strukturerer jeg rigtig meget min tid i forhold til skrivning, så der er bestemte dage, hvor der SKAL jeg skrive et eller andet, for ellers får jeg det ikke gjort

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

At ens tekst ikke behøver at være perfekt i første omgang.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Mit råd vil nok være: Lad være med at sigte efter perfekt i første take. Bare skriv. Hvis man tænker for meget over, om der nu skal være komma der og punktum her, og om sammenhængen er rigtig, får man ikke skrevet et ord. Man kan altid rette og justere senere 

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Jeg kan findes både på Facebook og Instagram 

 

Annoncer