Niels Erik Hansen

Niels Erik Hansen har skrevet “Dengang jeg drog afsted”. Her kan du lære ham lidt at kende i hans forfatterportræt – med egne ord.

Jeg har altid været bidt af at skrive – lige side folkeskolen – og har skrevet artikler og kronikker om stort og småt. Mit første større skriveprojekt var mit universitetsspeciale om tidlige victorianske socialproblemsforfattere.

 

 

Jeg har skrevet tre historiebøger om dansk hverdagshistorie henholdsvis under besættelsen, i 1950erne og i 1960erne. Min seneste bog er en spændingsroman om krigen i 1864 og tiden efter set med en 18-årig ung soldats øjne, og lige nu er jeg i gang med en kriminalroman med titlen Cafe Fast Føde, som handler om to søstre, som hvirvles ud i nogle voldsomme begivenheder, og som er bygget op over en gammel skotsk legende.

Jeg ser meget op til så forskellige forfattere som Charles Dickens, John Irving og John Grisham. Min yndlingsroman er Dickens’ Store Forventninger. Den ville jeg gerne have skrevet. Men også forfatteren Raymon Chandler og hans romaner om den hårdkogte privatdetektiv Philip Marlow står mit hjerte nær.

Ud over litteratur er jeg optaget af historie, arkitektur og billedkunst.
Min hjemmeside er:
www.neh-art.dk
Annoncer