Robert Egerton Simonsen

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har skrevet i mange år. Børnemusicals til skolen. Revytekster og lign.

Så blev jeg ramt af en blodprop i hjernen og måtte opgive mit job. Efter nogle få uger i arbejdsprøve, endte jeg som flexjobber på Arnborg Skole. At jeg blev syg betød, at jeg fik mit drømmejob.

Selve historien om Hannibal udspringer af små historier, jeg har fortalt og digtet på stedet under middagspausen.

Det startede med, at jeg ville lære mine elever at bruge deres fantasi. Derfor bad jeg dem om at give mig et ord hver, og så ville jeg digte ud fra det. Det blev til den første længere historie, jeg har skrevet. Den ligger stadig i skuffen. Derefter blev jeg så grebet af at skrive, så jeg blev mere seriøs omkring det. Jeg gik så i gang med at skrive Hannibal og mysteriet på fregatten Jylland, og det blev en fantastisk oplevelse. Jeg havde ikke gjort mig det klart, hvad det krævede af tid, men det blev en stor passion, både at skrive og researche.

Hvilken bog arbejder du på i øjeblikket?

Jeg er næsten sikker på, at mit næste projekt kommer til at få titlen Hannibal og søslaget ved Jylland. Om første verdenskrigs største søslag ud for den jyske vestkyst.

Hvor mange bøger har du skrevet?

Hannibal og mysteriet på fregatten Jylland er min debutroman. 

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger?

Jeg foretrækker trykte bøger. Jeg tror, jeg falder i søvn, hvis jeg hører en lydbog.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Min yndlingsforfatter er Jean M Auel.  Hestenes dal, har jeg læst utallige gange.

Hvilken bog ville du selv helst have skrevet?

Den bog, jeg gerne ville have skrevet, er en Alistair Mclean-roman. ”Møde i rum sø”.

Det er nok den mest spændende bog, jeg har læst.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg har haft en del skriveblokeringer undervejs, men så har jeg bare ladet det ligge, indtil ideerne kom tilbage. Jeg skulle jo ikke nå noget.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Jeg elsker at fortælle historier. Jeg elsker ikke nødvendigvis at skrive, men jeg er super glad, når jeg har gjort det.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Det værste er korrektur. At læse bogen forfra og forfra igen og igen er super nederen. Jeg husker tydeligt mine stile til eksamen, hvor vi først skulle skrive en kladde med blyant, og så skrive det hele igen med kuglepen. Det var ikke mine stærkeste øjeblikke.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg tror ikke, der er noget, jeg godt ville have vidst. Det hele har været en super sej rejse, hvis man lige ser bort fra prisen.

 

Annoncer