Med Tintin til månen og retur

TintinSiger man navnet Tintin vil de fleste helt automatisk mindes en af barndommens og ungdommens bedste tegneserier.

Tintins oplevelser (fransk: Les Aventures de Tintin) er en serie tegneseriealbums skabt af den belgiske tegner Georges Remi (1907–1983), der skrev under pseudonymet Hergé.

Tintin er solgt i mere end 200 millioner eksemplarer

Det er en af verdens mest populære tegneserier med udgivelser på mere end 50 sprog og langt over 200 millioner solgte eksemplarer.

Serien blev trykt første gang 10. januar 1929 i Le petit vingtième, der var et ugentlig børnetillæg til den belgiske avis Le XXe siècle.

De første albums er tegnet i enkel sort-hvid streg, hvorimod de senere historier (og reviderede udgaver af de første historier) er i farver og med langt flere detaljer og baggrundsscener.

Journalisten Tintin

Seriens omdrejningspunkt er den unge belgiske journalist, Tintin, der har følgeskab af sin trofaste foxterrier Terry.

Senere stødte andre originale figurer til persongalleriet, herunder den evigt bandende og alkoholiske sømand kaptajn Haddock, den intelligente, men hørehæmmede professor Tournesol samt detektiverne Dupond og Dupont.

Seriens plots dækker både mysterier, politiske thrillere og science fiction, og de blander ofte elementer af virkelighed, fantasi, mystik og politik.

Vi nød de originale danske albums i serien, der var oversat af Jørgen Sonnergaard og omfattede titler som Kong Ottokars scepter, De syv krystalkugler, Soltemplet, Faraos cigarer, Tintin i Tibet, Enhjørningens hemmelighed, Rackham den Rødes skat, Det gådefulde juveltyveri, Flight no. 714 til Sydney og Krabben med de gyldne kløer.

I flere tilfælde lod Hergé sin fortælling udfolde over to albums, og her står “Månen tur-retur” del 1 og 2 stadig som en milepæl for os.

Mange har nok også drømt om at få den ikoniske rød/hvide raket på hylden.

I 2005 begyndte en ny udgivelsesrække i kronologisk orden efter originaludgaven, og her har enkelte albums fået nye titler.

I de nye udgivelser hedder de to albums derfor henholdsvis Mission til Månen og De første skridt på Månen.

Uanset titlen er fortællingen værd at genopleve.

Det er fantastisk lørdagslæsning at tage med Tintin til månen tur-retur.

Annoncer