Anne T. Thyssen

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg begyndte allerede at skrive, da jeg var cirka 7 år, hvor jeg lavede små, korte tegneserier, der udviklede sig til små noveller og så videre til romaner.

Hvorfor skriver du?

Når jeg skriver, lever jeg mig ind i et andet univers. Jeg er hundrede forskellige personer og lever hundredevis af forskellige liv. Det er min passion, og jeg elsker det. 

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg arbejder på en sci-fi, hvor en ny slags virus bryder ud i verden. To tvillinger, den ene en meget skeptisk en og den anden en drømmer,  har hørt via en gammel radiobesked, at der afgår et fly fra Kastrup lufthavn til Oslo, hvor der ligger en sikker base, væk fra alle de inficerede. Historien handler så om rejsen, hvor de skal igennem København, der er fyldt med inficerede mennesker og andre overlevende 

Hvor mange bøger har du skrevet?

Jeg debuterer med, Hvem fxck er jeg? Til gengæld har jeg lige lavet en kontrakt på en bog i England. En fantasybog, der hedder The Child From The Woods (Call of fate), som der snart bliver lavet korrektur på.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg foretrækker helt sikkert trykte bøger. Der er bare noget ved at have en bog i hånden.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Har svært ved at bare vælge en. Der er så mange skønne, men en af dem, jeg beundrer mest, er J.R Ward, der har skrevet serien The Black Dagger Brotherhood. Jeg elsker fantasy. Min yndlingsgenre, og det er en af de bedste serier, jeg nogensinde har læst.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

The Hunger Games. Skrevet af Suzanne Collins, der er en af de forfattere, jeg beundrer mest. Jeg var fuldkommen opslugt af bogen, og jeg elskede, hvordan den kunne vise en dyster fremtid for os. Andre ville måske tænke, at det var en fremtid, som aldrig kunne ske, men af en eller anden grund ville det ikke overraske mig, hvis vi en dag fandt os så opdelt og på grund af krig. Man ved aldrig, hvad folk kan finde på, og selv i dag er der mange konflikter rundt omkring os. 

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Jeg har ikke et ritual. Hver eneste dag skriver jeg nærmest inde i mit hoved, og jeg kan ikke vente med at komme til tasterne, og når jeg gør, flyver det for det mest bare derudaf.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg havde en meget slem skriveblokering på flere år faktisk, og kuren var bare at skrive, selvom det føltes forfærdeligt at sætte sig foran det hvide papir og bare stirre på det uden at komme nogen vegne. 

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

At skabe. Du styrer alt. Verden er din til at gøre, hvad end du vil have den til, og alle de plottwist, du kan lave, og det skøre sprog og væsner eller universer. Der er ingen begrænsninger. 

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Skriveblokering. Når det sker, kan det ramme hårdt, som en eller anden forfærdelig sygdom, og kuren på det er at gøre det, du har mindst lyst til. At skrive. Men i sidste ende, når ordene endelig gider komme til en, så går det også bare fremad. 

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Tro på, hvad du skriver. Tro på, at folk gerne vil læse det. Jeg har det ofte med at være meget selvkritisk, og selvom det kan være en god ting at kunne se med lidt skeptiske øjne på sit værk, gør jeg det ofte alt for meget og skaber ideer og tanker, som jeg tror, andre folk vil have. Det bremser mig, og det gør mig i tvivl, om det, jeg laver, er godt.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?

Der er bøger i alle mulige genrer med vilde og skøre historier. Din idé er uden tvivl fantastisk, og du skal bare tro på den. Der er nogen, der vil læse den. Så stol på dig selv, og bare skriv. Skriv! 

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig? (F.eks. Facebook, instagram, linkedin, website, mail)

Man kan både finde mig via Facebook: Anne Thode Thyssen, Instagram: annet.t, og man er mere end velkommen til at skrive til min mail anne1234thyssen@gmail.com

 

Annoncer