Caroline Storgaard Gyldmark

Caroline Storgaard Gyldmark

Caroline Storgaard Gyldmark har udgivet digtsamlingen “JEG” på Forlaget Forfatterskabet.dk
Her kan du lære hende bedre at kende.

Hvornår startede du med at skrive?
Lige fra barnsben af har jeg haft en god fantasi og forestillingsevne, og ikke mindst lysten til at skrive historier. For da jeg lærte at skrive, åbnede der sig en ny verden for mig, som fascinerede mig. Især husker jeg én stil fra de mindste klasser, som ad omveje kom til at handle om en myre på rumfart; her forstod jeg for alvor, at der ikke var nogen begrænsninger, når man skrev. Siden da har jeg skrevet.

Hvorfor skriver du?
Da jeg var mindre, skrev jeg, fordi mit hoved var fyldt med historier.
I dag skriver jeg stadig af den grund, men også fordi det er en måde at bearbejde det, jeg har oplevet. Det kan være en episode, en tanke, et ord, et billede eller en følelse, som sætter en proces i gang.

Derudover så har sprog altid fascineret mig. Ordenes lyde, betydning og stemning kan jeg godt lide at dvæle ved. Gamle ord, eller næsten glemte ord, ords udvikling og ordsprog gør mig nysgerrig – hvor kommer det fra, hvad betyder det, og hvor er det på vej hen?
Jeg kan godt lide at sidde og undersøge ord, og deres ordforklaring, for at finde netop det ord der beskriver den stemning, jeg har indeni. Det fede ved ord er, at de på en og samme tid kan være både smukke, tvetydige, kedelige og anderledes – og når man så leger med dem, dukker der nye betydninger op.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?
Jeg er lige gået i gang med en ny digtsamling.
Den kommer til at være meget anderledes end ”Jeg”.

Hvor mange bøger har du skrevet?
Jeg har ”kun” skrevet ”Jeg”, som er min debut digtsamling.

 

 

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?
Jeg kan godt lide at sidde med bogen i hænderne, og følelsen af at bladre gennem den.

Hvilken forfatter beundrer du mest?
Jeg blev for noget tid siden færdig med Jonas Nørgaards ”Voodoo-dukke”, og den var jeg helt vild med.
Derudover så har især to digte fanget mig. Det er ”Landet Atlantis” (1920) af Tom Kristensen, og ”BORDELPIGE DRÆBER UFØDT” (1922) af Rudolf Broby-Johansens.

Det er måden de skriver på, symbolikken og den ordlyd, digtene har, der fascinerer mig.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?
Det er faktisk et ret svært spørgsmål – så umildbart ved jeg det ikke.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?
Når jeg skriver, hører jeg den samme sang på repeat. Det er en instrumental sang, for jeg kan ikke skrive, hvis jeg hører musik med sang i.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?
1. Bliver sygt frustreret.
2. Læser det jeg er i gang med igennem – mange gange.
3. Prøver at skrive videre – hvilket oftest bliver en værre omgang hø.
4. Accepterer, at det ikke bliver lige nu, jeg får skrevet videre.
5. Laver noget helt andet.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?
Nu har jeg kun været forfatter i meget kort tid, så det er svært at sige. Men at få lov til at dele det, jeg har på hjerte, det syntes jeg er kæmpe stort. Derudover, selvfølgelig titlen – det er ikke hver dag man lige får mulighed for at kalde sig selv forfatter.

Hvad er det værste ved at være forfatter?
Det at skulle dele noget af sig selv og sine inderste tanker og følelser i det offentlige rum, er noget ambivalent for mig. På den ene side vil jeg gerne dele det, jeg skriver med alle, på den anden side kan jeg godt lide at være mig selv, uden at andre skal have en holdning til, hvem jeg er.

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?
Intet.

Hvilke råd vil du give til en kommende forfatter?
Det er blevet sagt mange gange før men…
Du kan være sikker på, at alle de kampe du ikke tager, dem taber du… så hvorfor ikke springe ud i det?

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?
Enten kan man hoppe over på instagram: @Caroline_Storgaard_Gyldmark
Eller også kan man kontakte mig via min mail: caroline.storgaard.digter@gmail.com
Man skal være SÅ velkommen til at skrive til mig 😊

 

Læs om digtsamlingen “JEG” her

Annoncer