I dag er du Basse – min bror

 

Mandag den 7. februar 1966 om eftermiddagen stiller en ung kvinde sin blå barnevogn fra sig i Odenses bymidte. To timer senere vrimler det med politi og presse.

“Basse” er tilsyneladende blevet bortført fra sin barnevogn, og jagten går ind for at genfinde den lille dreng hurtigst muligt.

“I dag er du Basse – min bror” er en digtsamling om at forsøge at finde svar i en hidtil uopklaret sag.

Om journalisten, der sætter spørgsmålstegn ved morens uskyld, men alligevel er det bedste bud på en samarbejdspartner, hvis “Basse-sagen” endelig skal opklares.

Om svimlende dilemmaer, dramatiske opdagelser og til tider morbid humor.

Om at savne og forstå baglæns.

Med denne digtsamling er det første gang i over 50 år, at et familiemedlem tager bladet fra munden.

“Jeg trøster mig med, at uden min indblanding i dit liv, så havde denne rørende og modige digtsamling aldrig set dagens lys.”
Peer Kaae, journalist og forfatter.


Bogen i medierne

“Det er medrivende læsning … Den valgte form understreger efterforskningens private karakter.” Lektørudtalelse fra  

⭐⭐⭐⭐⭐⭐ “Jeg har et særligt forhold til “Basse-sagen” – det er nemlig oprindelig min blå barnevogn, mine forældre solgt barnevognen til Basses mor. …Jeg bliver berørt over Jettes ord, tænker, hvordan ville jeg ha’ reageret, hvis jeg havde mistet min bror eller søster?” Knirkes Bøger

⭐⭐⭐⭐ “Digtene er stærke alene og sat sammen bliver de en rørende og sørgelig beretning om en uopklaret sag og om familietragedie. Bogen er en stærk beretning om vekselvirkningen mellem fortvivlelse, håb og i sidste ende uopnåelige mål. Læseren kan ikke andet end at blive berørt.” Karina Ahm, Mit lille bibliotek

⭐⭐⭐⭐⭐ 5 stjerner ud af 6 “Man berøres, tvivler, håber og frustreres sammen med forfatteren …” Anette, Anettesbookshelf

⭐⭐⭐⭐ 4 stjerner ud af 6 “Smukt skrevet og samtidig rigtig trist!” Emmas Sofie Hansen, Sofiesbookcorner, Instagram

⭐⭐⭐⭐⭐ “En medrivende og rørende digtsamling.” Dorte Jensen, Goodreads

⭐⭐⭐⭐⭐ “Bogen er umulig at lægge fra sig. Flot gået.” Anne Maradi, Goodreads

⭐⭐⭐⭐⭐ “… små bølger af velvalgte ord og begivenheder der gør denne bog så helt speciel.” Dorthe Buhl, Goodreads

⭐⭐⭐⭐⭐ “Dragende samling af digte med dybde og en rå men kærlig ærlighed.” Tina Venø Liljegren, Goodreads

⭐⭐⭐⭐ “Der er fine sprogperler at hente i samlingen, og steningsmættede billeder, og eneste grund til at den ikke får fulde fem stjerner er, at den er for kort. Jeg læste den over to dage, og kunne snildt have taget 100 sider mere.” Jannik Landt, Goodreads

Mens jeg læste “I dag er du Basse – Min bror”, fyldtes mine øjne med tårer. Alle skal læse den bog, Basse skal aldrig glemmes 💜 Bogen er true crime digte. Hver digt starter med: I dag er”, Det er genkendeligt, og sætter tankerne igang. Lotusblomsterne

Omtale af “Basse sagen” og bogen “I dag er du Basse, min bror” i Mørkelands podcast episode 124.

Artikel i Sjællandske Nyheder

“Jeg fik læst bogen på en times tid, og er overrasket over ,at bogens handling virkelig hænger ved, selvom den er skrevet som digte. Det er en bog, som jeg bestemt kan anbefale,” Annemettes, Annemettes eventyr

“Er man blevet endnu mere nysgerrig på Basse-sagen, så er der undervejs i digtene hints til, hvor man kan finde yderligere information om sagen.
Sagen om basse er desuden blevet taget op i @moerkelandpodcast. Jeg anbefaler gerne denne fine bog – især til de som er optaget af true-crime genren. Tak for læseoplevelsen” Lone, Bogboksen Instagram

⭐⭐⭐⭐ ” … lever Basse mon derude et sted, det er bare nogle enkelte spørgsmål forfatteren kommer ind på undervejs i bogen.
Digt samlingen har gjort mig mere nysgerrig på “Basse” historien.”
Anette og Line, Fritids_laeseren

“Hvert et digt rummer ubesvarede spørgsmål og en historie i sig selv. Men tvivlen går hånd i hånd med kærligheden. Som læser får vi kendskab til tragedien, vi hvirvles ind i den virkelige verden, en virkelig historie, som vi kun ønsker at kende til bunds. Mon vi nogensinde får svaret på, hvad der hændte babyen, Basse? Det er genialt og smukt at skrive om så stor en smerte i digtform” Gitte Bobak, Goodreads

⭐⭐⭐⭐⭐ “Jeg blev virkelig ramt af ordene i digtene. De blev nærværende og på en måde meget smukke. Man sidder tilbage med et dybtfølt ønske om, at forfatteren finder sandheden en dag. Mine varmeste anbefalinger til ”I dag er du Basse-Min bror” hvis du vil røres, helt derinde hvor det har en betydning. ”I dag er du Basse-Min bror” er rørende, modig, tilgivende, tragisk og utrolig smuk.” Krimiormen

Artikel i ugebladet Hjemmet

Artikel i Hendes Verden 12/10 2020

 

KØB DEN TRYKTE BOG HER

KØB BOGEN HOS FORLAGET

KØB BOGEN HOS SAXO

KØB BOGEN HOS GUCCA

KØB BOGEN HOS PLUSBOG

KØB BOGEN HOS BOG & IDE

KØB BOGEN HOS TALES.DK

KØB BOGEN HOS WILLIAM DAM

 

KØB E-BOGEN HER

KØB E-BOGEN HOS FORLAGET

KØB E-BOGEN HOS SAXO

KØB E-BOGEN HOS PLUSBOG

KØB E-BOGEN HOS BOG & IDE

KØB E-BOGEN HOS TALES.DK

KØB E-BOGEN HOS WILLIAM DAM

STREAM HOS NEXTORY

 

Annoncer

One Comment

  1. Pingback: Historien om Forlaget Forfatterskabet.dk

Comments are closed.