Forlaget Forfatterskabet

To brødre og en meget stor drøm. At skrive bøger.

Ja, så kort kan det formuleres. At gøre det i praksis tager naturligvis lidt længere tid.

Søren & Morten Ellemose er Danmarks eneste tvillingepar som skriver skønlitteratur i fællesskab.

På hjemmesiden kan du læse mere om vores bøger, vores kærlighed til det skrevne ord og udfordringer og glæder ved at arbejde sammen som tvillinger.

Vi blev født den 14. juni 1972 – med 10 minutters mellemrum. To drengebørn, som voksede op sammen, legede røvere og soldater, gravede ned til kineserne, byttede frimærker, læste fantomet, gik på biblioteket, spillede computer, føntørrede håret højt, dansede disco, fik bumser, stivede selvtilliden af i Bacardi, fik kærester og kærestesorger, hilste på nye mennesker, tog livtag med livet og i bund og grund var heldige, privilegerede og lykkelige.

Vi nærer ønsket om at gøre en forskel. Om at blive husket. Og om at leve livet lige her og nu. Hver for sig og dog sammen altid.

Vi er et makkerpar. Som Kaj & Bøje, Gøg & Gokke, Sherlock Holmes & Dr. Watson, Taylor & Tracy, remoulade og ristede løg.

Gamle sind, fyldt med minder og fordums ord. Opvokset i en verden, hvor eventyret lurer bag hver ny side.

Tvilling & forfatter – en sjælden race
En af de ting, som gør vores fælles forfatterskab til noget ganske særligt er blandt andet at der ikke er mange som os. Der er mange forfattere i verden. Og der er også mange tvillinger på denne jordklode. Rundt regnet 150 millioner tvillinger render i skrivende stund rundt på jorden. Men forfattertvillinger er der næppe mere end en håndfuld af. Det var tal der kom lidt bag på os.

Årsagerne skal finde flere steder; for det første er det ikke alle, som har lyst til at blive forfattere og for det andet er det ikke nemmere at være forfatter, bare fordi man er tvilling. Der er simpelthen en ekstra kritiker meget tæt på, når man deler skrivebrædt med en person som kender dig bedre end alle andre personer på denne jord.

Vi kan ikke forestille os noget bedre end at sidde i vores respektive guldmonogramerede hjemmejakker foran den buldrende pejs, mens vi læser op fra dagens skriblerier. Der jo altid klinger som skal krydses, et mords indre logik som skal løses, tegn der bør formateres, ord der må alfabetiseres. To hjerner, tyve fingre og 29 bogstaver giver tilsyneladende en endeløs række kombinationer. Vi vil helst at vores læsere skriger med jævne mellemrum; af rædsel, af grin eller af jubel. Det er ikke nogen nem livsopgave. Vi kunne ikke bede om nogen bedre.

Når der slåes store brød op, skal man huske at give dem god tid til at hæve. Murstensromaner er ikke kun gode at fordybe sig med foran kaminen; de brænder også meget længere end noveller.

Læs mere om Søren Ellemose her

Læs mere om Morten Ellemose her

Du er altid velkommen til at kontakte os. Med ris og ros eller bare en god idé.

Kunne du tænke dig at læse noget af alt det vi skriver – lidt før alle andre – så hører vi også meget gerne fra dig via den elektroniske flaskepost på adresse info@forfatterskabet.dkforfatterskabets skriveskole